5 nejoblíbenějších záznamů z koncertů. Pojďte si dát pořádnou porci muziky

5 nejoblíbenějších záznamů z koncertů. Pojďte si dát pořádnou porci muziky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Koronavirová nákaza zamávala s produkcemi filmařů i hudebníků. Pojďte se s námi podívat na přehled nejoblíbenějších záznamů z koncertů. Je tam i váš favorit?

Queen ve Wembley (1986)

Záznam z pořádného nášupu rockové hudby patří už mezi legendární koncerty. Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor a John Deacon na jednom pódiu – prostě skupina Queen v plné sestavě i síle. Čtrnáct kamer zabíralo jednu z nejpopulárnějších hudebních skupin tehdejší doby.

Nirvana Unplugged In New York (1993)

Jeden z nejpovedenějších záznamů akustických koncertů v rámci vystoupení na hudební stanici MTV. Vychutnejte si nahrávku živého koncertu Kurta Cobaina, Dava Grohla, Krista Novoselice a Pata Smeara a zaposlouchejte se do skladeb Come as You Are nebo Pennyroyal Tea.

Iron Maiden: Rock in Rio (2002)

Máte strach ze tmy? Eddie už se těší, až vás provede výživnou porcí poctivého heavymetalu. Užijte si návrat Bruce Dickinsona a kytaristy Adriana Smithe, které doplní bardi tohoto žánru Dave Murray, Janick Gers, Nicko McBrain a Steve Harris.

Live Aid (1985)

Tehdy to všechno začalo. Na popud Boba Geldofa byl zorganizován první dobročinný koncert na podporu hladovějících lidí v Etiopii. Wembley bylo plné a na pódiu nesměly chybět hvězdy tehdejšího hudebního nebe. Madonna, Sting, David Bowie, Mick Jagger, Bob Dylan, Freddie Mercury nebo Tina Turner. Všichni byli u toho, jak se vybralo na 30 miliónů dolarů na pomoc katastrofálním suchem zasažené země.

AC/DC: Live at River Plate (2011)

Co takhle dát si na hlavu svítící rohy a vydat se na cestu dálnicí přímo do pekla? Koncert v Buenos Aires trvá necelé dvě hodiny a je doslova napěchován 19 skladbami legendárních rockových hvězd. Natáčelo jej 32 HD kamer, takže podívaná je to luxusní. Volume doprava!

Už jste viděli všechny tyto koncerty?