Hlavní obsah

Vrzalová chce v Ostravě útočit na své maximum: Budu doma, musím mít vysoké cíle

Ostrava

Ve velmi dobré formě se na Zlaté tretře v Ostravě představí aktuálně nejlepší česká běžkyně na středních tratích Simona Vrzalová. Na nedělním Memoriálu Kamily Skolimowské v polském Chorzówě vylepšila své sezonní maximu v běhu na 1500 metrů o téměř deset sekund na 4:07,89.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Běžkyně Simona Vrzalová.

Článek

Na stejné vzdálenosti se rodačka z Českého Těšína i na Městském stadionu ve Vítkovicích. A síly ji po rychlém běhu v Polsku nescházejí. „Právě naopak. Cítím se skvěle připravená a nabuzená," svěřila se Vrzalová, kterou o skvělé předminulé sezoně, v níž posunula v průběhu tří dní národní maximum na kilometru i patnáctistovce, zabrzdilo zranění.

Celé loňské léto nezávodila. „Začala mě pobolívat pata. Když jsem měla první trénink v tretrách, tak jsem dva týdny nemohla chodit. Léčba se vlekla strašně dlouho. Sice to byla jen patní ostruha, ale je to takové blbé zranění, dlouho trvá, než se z toho dostanete. Jsem ráda, že zase běhám a můžu tu startovat," popisovala zdravotní patálie 32letá běžkyně.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Simona Vrzalová před atletickým mítinkem Zlatá tretra Ostrava.

Bolavá pata ji nepustila ani na Tretru loni v červnu. „Loni jsem nemohla běžet, protože jsem byla zraněná. To mě strašně mrzelo. O to více se nyní těším. Zároveň jsem se v téhle podivné době opravdu hodně bála, aby se situace zase nezvrtla a mítink nezrušili úplně," připomněla Vrzalová, že zářijový termín je náhradou za květen, kdy se nejvýznamnější atletický mítink v Česku měl konat původně.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Briefing před atletickým mítinkem Zlatá tretra Ostrava za účasti vybraných atletů. Na snímku jsou (zleva) ředitel mítinku Jan Železný a atleti Simona Vrzalová a Jiří Polák.

Tretra se v tomto roce stala součástí nového seriálu elitních světových atletických soutěží pod názvem World Athletics Continental Tour – Gold, jako druhé nejvyšší světové úrovně závodů po Diamantové lize. „Budu závodit na svém domácím stadionu, takže musím mít vysoké cíle. Chtěla bych zase posunou své letošní maximum a třeba se pokusit atakovat i osobní rekord, který je 4:04.80," nastínila zástupkyně pořádajícího oddílu SSK Vítkovice.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články