08.09.2020 12:00

Soubor Spielraum Kollektiv uspořádá na festivalu …příští vlna/next wave… happening s ekologickou tematikou

V rámci festivalu …příští vlna/next wave… připraví divadelní uskupení Spielraum Kollektiv happening k příležitosti rozloučení se s plastovou láhví. Událost se uskuteční 25. září od 18h v prostoru DUP 39  (Charvátova 39, Praha 1), sraz bude krátce před 18h před vstupem do divadla. 

Pohřeb neustálého balení všeho vždy a všude. Vážíme si toho, co vyhazujeme? Jakou to má hodnotu jako předmět a pro nás osobně? Hodnotná schránka nás opouští příliš brzy, zbytečně brzy… Když obal vyhodíme, je pryč? Nebo někde jinde? Existuje posmrtný život? Věříme v něj? Jk voní náš ráj? Emotivní rituál rozloučení se s obaly a jednorázovými produkty.

Příchozí diváci mají příležitost být součástí rituálu pohřbu tak jak ho (ne)znají. Důstojně se rozloučit s nám blízkým objektem, se kterým jsme prožili čtyři dekády. U nás byl neodmyslitelnou součástí popřevratového pocitu svobody, lehkosti a nevázanosti. Nadešel čas vzdát za to díky a bez hořkosti, smířeni vyrazit směrem k dalším možnostem, které nabízí přežití v budoucnosti. Rajskou performancí diváky provedou performeři Philipp Schenker a Linda Straub, tanečnice Andrea Miltnerová a živá dechová hudba.

Happening je součástí celoročního projektu +3°, ve kterém se Spielraum Kollektiv zaměřuje na téma globální klimatické krize a s ní spojené hlavní ekologické problémy a hledá různé možnosti její komunikace uměleckou formou.

Událost podpořili …příští vlna/next wave…. a Ministerstvo kultury ČR. 

Místo: Divadlo X10 (DUP 39, Charvátova 39, Praha 1)

  • 25. 9. 2020 …příští vlna/next wave….Praha, DUP39
  • 3. 10. 2020 Dny Architektury, Šalounův Ateliér
  • 17. 10. 2020 …příští vlna/next wave…. Brno, HaDivadlo

Lidé

  • Koncept - Spielraum Kollektiv (Philipp Schenker, Linda Straub, Mathias Straub)
  • Performeři - Philipp Schenker, Linda Straub
  • Tanečnice - Andrea Miltnerová
  • Hudebníci - Šimon Janák, Jan Červenka, Matěj Vošický
  • Produkce -Teresa Weiser
Autor článku: Teresa Weiser