Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Výsledky testů: nakažený je ředitel Prudhomme a čtyři členové týmů, z jezdců nikdo

Tour de France pokračuje i po testech na koronavirus, které proběhly o volném dni. Nakažení však přesto jsou. Pozitivní test odevzdal ředitel Tour de France Christian Prudhomme i členové týmů Mitchelton-Scott, Ineos Grenadiers, Ag2r La Mondiale a Cofidis (z každé stáje jeden člověk). Nejde však o jezdce žádného z týmů. Prudhomma nahrazuje v jeho roli sportovní ředitel společnosti ASO Francois Lemarchand. 

Christian Prudhomme
zdroj: ČTK/AP autor: Christophe Ena

"Cítím se dobře, ale test jsem měl pozitivní, takže se do příštího úterý budu izolovat," prohlásil Prudhomme pro stanici France 3. Ve vedení závodu jej nahrazuje Francois Lemarchand.

Podezřelý test měli v týmu Deceuninck-Quick Step, nakonec se ale nepotvrdil. Opakovaný odběr u jednoho ze spolupracovníků stáje, za kterou jezdí i domácí hvězda Julian Alaphilippe, přinesl před desátou etapou negativní výsledek. "Budeme v závodě normálně pokračovat," uvedli zástupci belgické stáje v oficiálním prohlášení. 

Zároveň stále platí pravidlo, že pokud v jednom týmu dva členové (nejen jezdci) odevzdají pozitivní test, celý tým na Tour de France končí. Momentálně celý peloton může začít druhý týden závodu, nad zmíněnými čtyřmi stájemi Mitchelton-Scott, Cofidis, Ineos Grenadiers a Ag2r La Mondiale ale visí hrozba.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články