Nabídka pro uživatele

  • Přehled brigád
  • Přehled plateb příspěvků (jen pro hráče a jejich rodiče)

Přihlášení

Změna hesla

Registrace

Odhlášení

Opravdu se chcete odhlásit?

O Extralize rozhodne až poslední kolo nadstavby!

autor: Robert | datum: 08.09.2020 | Kategorie: Muži "A"

Víc zdramatizovat boje o udržení nejvyšší baseballové soutěže snad ani nešlo. Hráči Nuclears Třebíč byli v sérii s prvoligovým Jabloncem dokonce jen krůček od vypadnutí z Extraligy. V infarktovém závěru utkání na severu Čech ale nakonec svého soupeře zdolali a definitivní rozluštění hádanky o udržení či sestupu přinese až poslední kolo nadstavby o Extraligu tento víkend.

Do domácího utkání Na Hvězdě Třebíč nevstoupila špatně a po první směně vedla už 4:0. Na začátku šesté směny si ještě držela náskok v poměru 6:3. Jenže, zatím, co nadhazovač Jablonce Jiří Hikl se po nepřesném úvodu postupně dostal do skvělé formy, na nadhazovače Nuclears přišla krize. Startér Nuclears Lukáš Pacal vydržel na kopci díky zranění jen něco málo přes dvě směny a Michalovi Prušovi, který jej nahradil, se příliš nedařilo držet své nadhozy ve strike zóně. Podobně na tom byl i poslední třebíčský nadhazovač utkání Lukáš Smejkal. Výsledkem bylo deset met zdarma a postupné otočení skóre utkání na 6:7. Na pálce se hráčům Třebíče na tento stav už nepodařilo odpovědět, a tak si soupeř připsal těsné vítězství.

Do Jablonce tým Nuclears odjížděl v situaci, kdy bezpodmínečně potřeboval vyhrát, aby mohl pomýšlet na udržení Extraligy. Až do osmé směny ale tahal za kratší provaz a prohrával 1:3. Velký podíl na tom měl Michal Kubina, kterému se dvakrát podařilo odpálit nadhoz hráče Třebíče a české reprezentace Lukáše Hloucha až za plot. Nuclears na to odpověděli v pátém inningu homerunem Lukáše Smejkala, ale dál se trápili. Obrat přišel až v úvodu poslední směny, kdy se hráčům Třebíče dařilo obsazovat mety. Pro první bod doběhl Lukáš Smejkal. Další dva běžce pak stáhl svým dvojmetovým odpalem Kamil Pejchal. Do dohrávky tak Třebíč nastupovala s těsným vedením a na kopec se v ní postavil úspěšný pálkař Pejchal.

Po strikeoutu Lukáše Roubíčka, který byl druhým autem ve směně, prošel catcherovi technický nadhoz k hrazení a v tu chvíli vyrazili z met běžci Jablonce. Oto Vrána doběhl pro vyrovnávací bod a Adama Brennera se obraně Nuclears podařilo vyautovat těsně před domácí metou a odvrátit tak druhou porážku. V nastavené desáté směně se tým Nuclears zvedl z popela a uštědřil Jablonci pět doběhů. Na to už zlomený soupeř nedokázal odpovědět a Třebíč si tak připsala výhru 9:4.

O všem tak rozhodne až poslední kolo nadstavby. Tabulka je neustále mimořádně vyrovnaná a účast v nejvyšší soutěži může vybojovat hned sedm týmů. V Extralize je ale místo jen pro čtveřici nejlepších. Třebíč má sice výhodnou výchozí pozici, protože ji čeká beznadějně poslední tým soutěže Pelikans Bučovice. Rozhodně ale nesmí nic podcenit. Svoji nebezpečnost ukázal tento zástupce jižní Moravy v posledním kole, kdy vedl nad extraligovou Technikou Brno a o vítězství přišel až v nastavené směně.

Podpořte tým Třebíče Nuclears v posledních a nejdůležitějších utkáních sezóny! Oba zápasy s Pelikans Bučovice se po dohodě týmů odehrají Na Hvězdě v Třebíči, a to v sobotu 12. září 2020 od 13:00 a od 16:00 hodin! Pokud Třebíč v této sérii zvítězí, udrží Extraligu i pro příští sezónu. Z Bučovic máme informaci, že vypravují pro své fanoušky autobus. Desátého hráče na tribuně rozhodně potřebuje i Třebíč. Přijďte povzbudit hráče Nuclears a pomozte jim udržet nejvyšší soutěž!

 

 

 

Text k foto …6481: Kamil Pejchal otočil v Jablonci skóre utkání, když svým odpalem stáhl dva důležité body. Navíc odházel závěr utkání včetně nastavené směny.

Foto: Robert Vávra

 

Text k foto …6202: Mirek Křivánek autuje na druhé metě běžce soupeře v domácím utkání s Jabloncem.

Foto: Robert Vávra

Přílohy
Aktualita neobsahuje žádné přílohy
Web odkazy
Aktualita nemá žádný webový odkaz
Související aktuality
Aktualita není svázana s žádnou další aktualitou
Související galerie
Nadstavba O Extraligu 202...
06.09.2020 | Robert
Související zápasy
Aktualita není svázana s žádným zápasem
created by | TOPlist