bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rozstřílí se vegaský útok ve druhé partii proti Dallasu?

8. září 2020, 18:00

Josef Potůček

Skončí druhé utkání finále Západní konference opět fotbalovým výsledkem? Ačkoliv to lze očekávat, věřme, že namlsáni předchozím duelem celků z Východu, ve kterém padlo hned deset branek, tomu tak nebude.

02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars

Stav série: 0-1

Zlatí rytíři se během vyřazovací části mohli spoléhat na produktivní útok, na čemž se podíleli útočníci ze všech čtyř formací. Počínaje brankou Williama Karlssona v čase 8:29 třetí třetiny zápasu číslo čtyři proti Canucks však útočníci Golden Knights zaznamenali pouze po dvou trefách. Oba zásahy přitom padly do prázdné branky. Během druhého dějství úvodního duelu série proti Dallasu si ve více jak patnáctiminutovém úseku hry vypracovali jedinou střeleckou pozici, ze které ohrozili brankáře Antona Chudobina.

Trenér Peter DeBoer je přesto přesvědčen, že jeho svěřenci se začnou zase prosazovat: „Byli přesně takoví, jak jsme očekávali,“ řekl na adresu hráčů Dallasu. „V základní části patřili v obranné hře v několika statistikách k ligové špičce. Hrají tvrdě a nekompromisně. Přinutí váš útok pracovat na doraz.“

Rytíři mohou již počítat se službami Ryana Reavese. Stabilní člen čtvrtého útoku byl suspendován na jeden zápas kvůli nedovolenému zákroku na hlavu vancouverského Tylera Mottea z rozhodujícího sedmého klání série proti Canucks.

„Přinese naší hře důraz a taky vzpruhu,“ konstatoval DeBoer k návratu třiatřicetiletého veterána.

Dallaský brankář Anton Chudobin byl hrdinou předchozího duelu, když zneškodnil všechny střelecké pokusy soupeře. Zaskvěl se zejména ve třetí třetině, kdy kryl třináct střel.

„(Chudobin) dnes chytal parádně,“ chválil svého spoluhráče John Klingberg - jediný úspěšný střelec nedělního mače. „Ten zápas nám vyhrál. Ve třetí třetině jsme mu moc nepomohli.“

Ruský gólman bude chytat i v nadcházejícím střetnutí. Jeho konkurent Ben Bishop je dle reportéra serveru ESPN Grega Wyshynskiho nadále nezpůsobilý ke hře. Nutno dodat, že Chudobin by vzhledem ke své aktuální formě stanul v dallaské brance i pokud by byl Bishop zdravotně fit.

„Vím, že jsme dali jen jeden gól, ale vypracovali jsme si řadu velkých šancí. Fleury byl ovšem vynikající, stejně jako náš brankář,“ zhodnotil kouč Stars Rick Bowness úvodní zápas.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.