Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Bradyová je poprvé na grandslamu v semifinále, zahraje si s Ósakaovou

Na prozatímní kariérní maximum dosáhla domácí hráčka na US Open Jennifer Bradyová. Americká tenistka si poprvé zahraje v semifinále grandslamu, když mezi nejlepší čtyřku postoupila po vítězství 6:3 a 6:2 nad Kazaškou Julií Putincevovou. O finále si Bradyová zahraje s předloňskou vítězkou turnaje Naomi Ósakaovou, která porazila přemožitelku Petry Kvitové Shelby Rogersovou z USA 6:3 a 6:4. V mužské dvouhře do semifinále prošel Alexander Zverev, kterého čeká Španěl Pablo Carreňo.

Jennifer Bradyová
zdroj: ČTK/AP autor: Seth Wenig

Bradyová upoutala pozornost na začátku sezony vítězstvím nad světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou v Brisbane, kde ji následně ve čtvrtfinále vyřadila Petra Kvitová. Na velkém turnaji v Dubaji pak Bradyová došla ještě o kolo dále.

Po restartu sezony a pětiměsíční pauze zaviněné koronavirem již slavila v Lexingtonu první titul na okruhu WTA a skvělé výkony podává i na US Open. Zápasu s Putincevovou od začátku dominovala a první gem povolila soupeřce za stavu 4:0.

"Přitom jsem byla nervózní, ale ona určitě taky. Rychlé vedení mi pomohlo se uklidnit," řekla Bradyová, jež předchozí dva vzájemné duely s Putincevovou prohrála ve dvou setech.

"Snažila jsem se myslet na to, že je to zápas prvního kola. Předtím jsem se vždycky přizpůsobila její hře, dneska jsem to ale nedovolila a byla agresivnější," dodala spokojeně.

Je nám líto, video expirovalo.
Ósakaová změří na US Open síly s Bartyovou

Čtvrtá nasazená Ósakaová udělala v utkání jen osm nevynucených chyb. "Chtěla jsem být agresivní a byla smířená, že budu dělat chyby, ale naštěstí jich tolik nebylo. Jsem nadšená, že sem tady znovu v semifinále, a doufejme, že můžu dojít ještě dál," řekla dvaadvacetiletá světová devítka.

Třiadvacetiletý Zverev se mezi poslední čtveřici na grandslamových turnajích dostal již letos v lednu na Australian Open.

Sedmý hráč žebříčku ve Flushing Meadows po matném úvodu otočil zápas s Bornou Čoričem a Chorvata porazil 1:6, 7:6, 7:6 a 6:3.

Podruhé v kariéře došel do semifinále US Open Pablo Carreňo. Španěl, který o kolo dříve postoupil díky diskvalifikaci světové jedničky Srba Novaka Djokoviče, jenž neúmyslně trefil míčkem lajnovou rozhodčí, porazil Kanaďana Denise Shapovalova v pěti setech 3:6, 7:6, 7:6, 0:6 a 6:3.

"Je neskutečné být tady zpátky v semifinále. Měl jsem i štěstí, ale jsem nadšený. Kurty mi tady vyhovují," řekl dvacátý nasazený Carreňo, který se dostal v New Yorku mezi poslední čtyři tenisty i v roce 2017.

Utkání trvalo čtyři hodiny a osm minut a skončilo hodinu po půlnoci. "Jsem zničený," dodal Carreňo, jenž si po čtvrtém setu nechal ošetřit na kurtu záda. Souboj vyhrál i přes 76 vítězných úderů soupeře, který však udělal i 76 chyb.

Výsledky čtvrtfinále tenisového US Open:

Dvouhra muži: A. Zverev (5-Něm.) - Čorič (27-Chorv.) 1:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:1), 6:3, Carreňo (20-Šp.) - Shapovalov (12-Kan.) 3:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:4), 0:6, 6:3.

Dvouhra ženy: Bradyová (28-USA) - Putincevová (23-Kaz.) 6:3, 6:2, Ósakaová (4-Jap.) - Rogersová (USA) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články