Šlachtova „pravá ruka“ Sochr nastoupil do bezpečnostní agentury, kterou léta vlastnil skrytý majitel ze Seychel

Jan Hrbáček

Česká justice

ČESKÁ JUSTICE | Pravá ruka Roberta Šlachty na někdejším Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) a později na celní správě Tomáš Sochr nastoupil jako konzultant do společnosti, jejíž vlastník byl léta anonymně skryt na seychelském ostrově Mahé. Letitý jednatel společnosti a nový Sochrův zaměstnavatel přitom v téže době pracoval pro bezpečnostní agenturu rodiny expolitika Víta Bárty.

Byl to přitom právě Šlachtův ÚOOZ, který léta poukazoval na neprůhlednost některých byznysových operací, které u státních firem prováděly společnosti z offshorových rájů. Nyní jeho nejbližší člověk nastoupil do firmy s léta zastřenou vlastnickou minulostí. Zatímco Robert Šlachta odešel z bezpečnostních složek státu s vysokou výsluhou, přesahující 60 tisíc korun měsíčně, Sochr kvůli kratší délce služby na tak vysokou výsluhu nedosáhl, a proto musel hledat nové pracovní místo. Mimo jiné se podílí na turné ke Šlachtově knize 30 let pod přísahou. 

Na profilu Tomáše Sochra na profesní síti LinkedIn se před časem objevila nová informace, že se stal na částečný úvazek bezpečnostním konzultantem společnosti Synergia management czech. Na webu firmy už je veden jako oficiální člen týmu. „Bezpečnostní konzultant, odborník na firemní vyšetřování, odhalování zaměstnanecké trestné činnosti a spolupráce se složkami IZS – 17 let působení v rámci bezpečnostních sborů ČR (PČR a Celní správa ČR). Zkušenosti s objasňováním a vyšetřováním závažné organizované obecné i hospodářské trestné činnosti. Zkušenosti s řízením vyšetřovacích týmů v problematikách korupce a závažné hospodářské trestné činnosti. Absolvent Policejní akademie ČR v Praze. Absolvent Národní akademie FBI, Quantico – VA, USA,“ stojí o Sochrovi na webu Synergia management czech.

Smrt Babiše a Zemana je v zájmu Česka. Je mi líto, že mě Vystrčil nevzal na Tchaj-wan, říká Novotný

sinfin.digital