Na Andrově stadionu mohou přijít o pilíř defenzivy. Vážný zájem má sourozenec Leicesteru City

Na Andrově stadionu mohou přijít o pilíř defenzivy. Vážný zájem má sourozenec Leicesteru City

Že by se pětadvacetiletý odchovanec Sigmy Olomouc a čerstvý reprezentant Václav Jemelka skutečně vydal na svou první zahraniční misi a zahrál si stejnou soutěž jako Krmenčík, Ngadeu, Deli či Hrošovský?

O středního obránce, o nějž byl zájem ze zahraničí již minulé hlavní přestupové okno, stále eminentně stojí účastník belgické First Division A Oud-Heverlee Leuven.

A to je klub, který vlastní thajský businessman Aiyawatt Srivaddhanaprabha, jemuž mimochodem patří i Leicester City spadající do stejného konsorcia.

Zatímco Lišky hrají na King Power Stadium, v roce 1957 založený a v současnosti docela ambiciózní belgický celek je doma na King Power at den Dreef pro 12,5 tisíce diváků.

První belgická liga má za sebou čtyři kola, po nichž je Leuven s jednou výhrou, dvěma remízami a jednou prohrou na průběžné deváté pozici.

Protože zatím výběr kouče Bryse inkasoval v každém utkání, posila do obrany se mu skutečně hodí. V dalších kolech narazí Leuven na St. Lutych, Ooastende, Gent, Waregem či Anderlecht.

Na Andrově stadionu by Jemelkovi přestup přáli. "Teď bude záležet na něm, jak bude dál pracovat a posouvat se dál. Třeba do lepšího českého klubu, třeba do zahraničí. Věřím ale, že si trvalou cestu do reprezentace najde a že prvním zápasem pro něho působení v národním týmu nekončí," uvedl na jeho adresu jeho spoluhráč Roman Hubník.

K další práci a posunu do lepšího českého klubu nebo zahraničí vyzval Jemelku také Hubník...