Obranu karlovarské Energie posílí Libor Zábranský z Komety

9. září 2020 11:45

Karlovarský hokejový klub HC Energie hlásí další posilu. Defenzivní řady posílí Libor Zábranský, který přichází na hostování do konce sezony z Brna.

Dvacetiletý obránce se do Česká vrátil po třech letech ze zámoří. Jeho kroky sice nejprve zamířily do mateřského klubu brněnské Komety, nakonec ale novou sezonu rozehraje v Karlových Varech, kam přichází na hostování do konce sezony.

„Po odchodu čtyř praváků Matěje Stříteského, Vladimíra Emingera, Dávida Grígera a Tomáše Rachůnka, což jsou hráči, které jsme využívali v přesilových hrách, jsme hledali praváka, který by nám tam pasoval. I přesto, že se jedná o mladého hráče, tak věříme, že se nám na tento post bude hodit,“ uvedl pro klubový web hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Brněnský odchovanec si za svou dosavadní kariéru vyzkoušel například americkou USHL, kanadskou WHL a pravidelně reprezentoval Českou republiku, kde se pyšnil kapitánským céčkem ve výběru do 18 let a do 20 let. Na posledním světovém šampionátu byl se čtyřmi góly nejlépe střílejícím bekem.

autor: nkr | zdroj: Daniel Kubelka (HC Energie Karlovy Vary)
Spustit audio