Ceny Young Architect Award 2020. Rektor TUL udělil cenu za školní práci zaměřenou na rekonstrukci chátrajících lázní v Bratislavě

Kúpele Grössling v Bratislave, návrh a vizualiace Lucia Gažiová

Nejprestižnější tuzemská soutěžní přehlídka pro studenty a architekty do 33 let zná své vítěze. Pro finále porota vybrala 11 prací, které se letos zaměřily na téma Architektura a krajina ve městě. Cenu rektora TUL za školní práci získala studentka architektury z ČVUT Lucia Gažiová.

Součástí Ceny rektora TUL za školní práci je také finanční odměna 10.000 Kč. Cenu předal studentce rektor Miroslav Brzezina na slavnostním vyhlášení vítězů včera večer v Centru architektury a městského plánování CAMP v Praze. Ve své práci se Lucia Gažiová zaměřila na návrh nové podoby chátrajících lázní Grössling v centru Bratislavy na břehu Dunaje.

Titul CEMEX Young Architect Award si včera odnesla Ludmila Haluzíková také z Fakulty architektury ČVUT, Cenu Architekta Josefa Hlávky získala Anna Svobodová z AMU v Praze, Cena rektora ČVUT za školní práci připadla Elišce Olšanské, opět z FA ČVUT, Cenu ministra životního prostředí si odnesl Lukáš Drda z Politecnico di Torino a Cenu hlavního partnera YIT získali Jakub Kender a Hugo Marek z AMU v Praze.

Všechny projekty mladých architektů budou již tradičně vystaveny na veletrhu FOR ARCH od 22.–26. září na výstavišti v pražských Letňanech.

-pir-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

IMG_5907-2.jpg

Významnou pražskou památku už čistí světlo

Oči tisíců turistů se už nemusejí dívat na nevzhledný zelený biofilm vrostlý do zdiva Malostranské mostecké věže Karlova mostu na levém břehu Vltavy. Zdivo prošlo v zasažených místech důkladnou očistou a dál už se bude čistit samo. Díky slunečním...

25. 3. 2024 | Věda a výzkum | 385