Hlavní obsah

Zraněné Hrušku a Irgla má ve Vítkovicích nahradit zkušený Vojtěch Polák

Ostrava

Týden před plánovaným rozjezdem extraligy souží hokejové Vítkovice zranění klíčových opor. Dlouhodobě mimo hru jsou útočníci Jan Hruška i Zbyněk Irgl, v Ostravě se tak hlásil do práce bývalý extraligový mistr z Třincem Vojtěch Polák. Zatím na měsíční výpomoc. „Vzhledem k tomu, že se nám rozrostla marodka, museli jsme jednat," uvedl sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

Foto: Profimedia.cz

Vojtěch Polák pomůže Vítkovicím

Článek

Pětatřicetiletý útočník se zkušenostmi jak z české nejvyšší soutěže, tak i z NHL a KHL se k vítkovickému týmu připojí ve čtvrtek ráno. „Jsme rádi, že Vojta Polák souhlasil a připojí se k našemu týmu minimálně na měsíční výpomoc. Zároveň není vyloučeno, že by se naše spolupráce mohla případně i prodloužit," doplňuje Šimíček.

Vítkovice tak reagují na zranění útočníků Jana Hrušky a Zbyňka Irgla. U obou se jedná o dlouhodobá zranění a budou mužstvu chybět v řádu několika týdnů.

Vojtěch Polák je odchovancem Karlových Varů, ve kterých také působil i v minulé sezoně. Po ní se ale s Energií nedohodl na nové smlouvě a odešel. V minulosti okusil nejlepší ligy světa, působil v NHL v dresu Dallas Stars, hrál ve Švýcarsku, KHL i Finsku. S mateřskými Karlovými Vary dosáhl na stříbro v roce 2008 a v roce 2011 slavil mistrovský titul v dresu Třince.

Barinka na zkoužce

Vítkovice zároveň testují bývalého reprezentačního obránce Michala Barinku. O osudu 36letého mistra světa z roku 2010 a dvojnásobného extraligového šampiona s Kometou Brno zatím rozhodnuto není. „Naskočil do dvou zápasů, je u nás na zkoušce na čtrnáct dní, pak se rozhodneme," uvedl trenér extraligového týmu Mojmír Trličík.

Co od něj Vítkovice čekají? „Zkušenost, tvrdou hru i přínos v šatně. Za ty dva zápasy, které jsem viděl, byla na jeho hře vidět zkušenost a přehled. Chce s pukem něco udělat. Má to v rukou, jen se potřebuje dostat do správné pohody," naznačil možnou dohodu Šimíček. „Chtěli jsme do obrany zvýšit konkurenci, hráči se pak motivují do lepších výkonů," vysvětlil Šimíček Barinkovu zkoušku.

Reklama

Související témata: