VIDEO Migranti kašlou na virus. Plné čluny u Itálie nachytala kamera

09.09.2020 20:28

Italská vláda vyslyšela volání starosty ostrova Lampedusa, aby přemístila některé obyvatele migračních táborů na větší Sicílii. 220 z nich mělo údajně koronavirus. Tábory byly sice vyklizeny, ale podle všeho už z Afriky přijíždějí další uprchlíci. Videa z příjezdu dalších nezvaných hostů na svém Facebooku zveřejnila Monika Pilloni.

VIDEO Migranti kašlou na virus. Plné čluny u Itálie nachytala kamera
Foto: FB Tomio Okamura
Popisek: Migranti zahazují doklady a kreditní karty

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 9.9.2020)

37%
hlasovalo: 24622 lidí

„Po tom, co z ‚migranty přeplněného‘ italského ostrova Lampedusa převezli nelegální migranty na luxusní lodě a pak na pevninu, začíná vše znovu... opět přijíždějí!!!“ Napsala Pilloni k téměř půlhodinovém videu.

Na záběrech můžeme vidět několik člunů přiražených ke břehu a úplně naplněných mladými muži. Ti postupně vylézají na břeh za asistence několika místních. Pak nastupují do předem připravených dodávek a odjíždějí, zřejmě do záchytného tábora.

S problémy se ale nepotýká jenom ostrůvek Lampedusa, ale i Sicílie. Střediska pro migranty jsou zde přeplněná, zdejší zařízení pro 100 lidí prý podle agentury ANSA obývalo v jeden čas až 520. V červenci v sicilském přístavu Porto Empedocle utekla asi stovka běženců a ne všechny se podařilo pochytat.

Migranti tedy přijíždějí stále, a to i navzdory prohlášení italského ministra zahraničí Luigi Di Maia, který v srpnu na návštěvě Tuniska řekl, že v Itálii už není pro nelegální migranty místo a země je bude deportovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…