Hlavní obsah

Herečka ze seriálu Hra o trůny prodává dům. Železný trůn v něm ale nenajdete

Novinky, Jana Nesvadbová

Velkolepá dřevěná knihovna vládne obývacímu pokoji v domě herečky Emilie Clarkeové, která se většině diváků zapsala nesmazatelně do mysli coby Danaerys Targaryen z televizního seriálu Hra o trůny. Dům je možné objevit v americkém Los Angeles a případný zájemce o něj by si měl připravit v přepočtu 112,6 milionu korun. Je totiž na prodej.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Emilia Clarkeová prodává dům s nádhernou velkou knihovnou v obývacím pokoji.

Článek

Plný slunce a vzduchu je dům představitelky Matky draků. Stojí na Milwood Avenue ve Venice, čímž je míněna přímořská čtvrť „Města andělů”, nikoli italské město.

Dům při pohledu z ulice působí nenápadným, až uzavřeným dojmem, je to ovšem jenom zdání. Směrem do zahrady, jejíž soukromí střeží vzrostlé vysoké stromy, směřuje naopak z většiny prosklená strana.

Dům má půdorys ve tvaru písmene L, celkovou plochu podlah 262 čtverečních metrů a je dvoupodlažní.

V přízemí host objeví obytnou širokou chodbu, jež se po otevření celé stěny z posuvných oken zcela neviditelně propojí s terasou, na níž je posezení a za ním podlouhlý bazén. V zahradě plné zeleně znalce zaujmou především osmdesátileté olivovníky.

Basketbalista LeBron James si koupil sídlo, jehož pýchou je ohniště v nekonečném bazénu

Jak bydlí VIP

V rohové části přízemí je prakticky umístěná kuchyňská zóna, z níž je tak všude blízko. Kuchyň je řešena lineárně, doplňuje ji ostrov s dřezem. Milovníky velkého vaření nadchne především široký šestimístný sporák s kamennou deskou a dvěma troubami.

Foto: Profimedia.cz

Obytnou chodbu je možné neviditelně propojit s terasou.

Přímo naproti kuchyni je pak nejhezčí část domu, jíž je obývací pokoj s krbem, jemuž vévodí dřevěná policová stěna sloužící jako knihovna, ale i jako úložný prostor.

Obývací pokoj sahá svou výškou přes obě podlaží, výška stěny přesahuje jedno podlaží. Patří k ní proto i pojízdný žebřík.

Vila na Riviéře, která patřila Seanovi Connerymu, je na prodej

Jak bydlí VIP

V patře je pak možné objevit dvojici ložnic, které doprovází stejný počet koupelen, jedna je také v přízemí.

Jak uvádí web Observer, herečka dům navržený architektem Abramsonem Teigerem koupila v roce 2014 za 4,64 milionu dolarů (tedy zhruba 104,73 milionu korun) a nyní jen nabízí k prodeji jen o něco dráž, za 4,995 milionu dolarů, tj. 112,58 milionu korun.

Anketa

Líbí se vám velké knihovny v domácnostech?
Ano, moc. O majiteli to obvykle něco vypovídá.
66 %
Docela ano.
7,7 %
Je mi to celkem jedno.
5 %
Ani moc ne.
3,8 %
Ne. V dnešní době je to jenom lapač prachu, k ničemu.
17,5 %
Celkem hlasovalo 1150 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám