Dnes Pátek - oblacno 2°C
Zítra Sobota - skorojasno 7°C
Pátek 26. 4. 2024
Svátek má Oto
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Zpravodajství

VŠCHT zavádí povinnost nosit roušky během výuky

Vedení Vysoké školy chemicko-technologické v Praze reaguje na nepříznivý vývoj pandemie onemocnění Covid-19 a zavádí okamžitou povinnost nosit roušky nebo jinou adekvátní ochranu nosu a úst ve všech uzavřených prostorách univerzity, tedy i během výuky. Výjimku tvoří vybrané laboratoře, kanceláře zaměstnanců a stravovací zařízení během konzumace jídla a nápojů. Součástí nových opatření je také přenesení výuky předmětů s kapacitou nad 50 studentů do on-line formy nebo zřízení krizového štábu.

„Jednoznačným cílem pro zimní semestr je najít způsob, jak co nejdéle udržet kontaktní výuku tam, kde je to nejvíce potřeba, tj. v laboratořích, při cvičeních, seminářích a činnostech vázaných na závěrečné práce. To vše s maximálním ohledem na zdraví studentů a vyučujících,“ vysvětluje rektor VŠCHT Praha Pavel Matějka.

V praxi to znamená, že přednášky s kapacitou nad 50 osob budou probíhat v on-line formě, ostatní výukové aktivity prezenčně. Všechny fakulty byly pro tento účel vybaveny odpovídající záznamovou a přenosovou technikou.

Studenti, kteří patří do rizikových skupin, se povinné kontaktní výuky účastnit nemusí. „Budeme se snažit chránit i ohrožené skupiny na straně pedagogů a rektorátních pracovišť. Nový koronavirus rozhodně nebereme na lehkou váhu,“ říká rektor Matějka.




Autor: TZ, red

Senior utonul v řepském bazénu

Včera ve 23:20

Zhruba sedmdesátiletého plavce vytáhli ve čtvrtek odpoledne plavčíci z bazénu v Řepích, protože se topil. Ani skoro hodinové oživování muže nevedlo k záchraně jeho života. Přesnou příčinu úmrtí určí pitva zemřelého. 

Zasedání zastupitelstva Prahy 6

Včera v 11:11

Dvanácté jednání zastupitelstva šesté městské části proběhne v pondělí 29. dubna od 10 hodin v zasedací místnosti v 6. patře Úřadu městské části Prahy 6.

Další články
Nahoru