Senior na elektrokole zemřel po střetu s autem poblíž Lipna

  8:50
Sedmdesátiletý cyklista na elektrokole se ve středu poblíž Lipenské přehrady střetl se Škodou Felicia. Nehodu přes okamžitou resuscitaci a následný letecký transport do nemocnice nepřežil.

Sedmdesátiletý cyklista střet s autem nepřežil. | foto: Policie ČR

Nehoda se stala krátce po třetí hodině odpolední na silnici třetí třídy mezi obcemi Hodňov a Horní Planá na Českokrumlovsku. V úseku, který prochází lesem, se střetl cyklista s osobním vozem.

„Sedmdesátiletý cyklista jedoucí na elektrokole se srazil se Škodou Felicia, kterou řídil osmapadesátiletý muž,“ upřesnil policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Při kolizi senior utrpěl vážná poranění, jimž i přes okamžitou resuscitaci a následný letecký transport do nemocnice podlehl.

„Okolnosti nehody prověřují českokrumlovští dopravní policisté. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu u řidiče auta proběhla s negativním výsledkem,“ doplnil Doubek.

Mluvčí zdůraznil, že nehod cyklistů, a to nejen starších na elektrokolech, přibývá. „Stejně jako při jízdě vozidlem i na kole je třeba dodržovat pravidla bezpečnosti silničního provozu,“ dodal Doubek.

Tragická nehoda se stala na silnici mezi Horní Planou a Hodňovem.

Tragická nehoda se stala na silnici mezi Horní Planou a Hodňovem.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Autor: