Michal Kvasnica
10. září 2020 • 11:11

Dvě rány pro Stronatiho. Stoper Baníku přišel o reprezentaci, co přestup?

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomu se říká pořádný kopec smůly. Když se v sobotu narychlo řešila reprezentační nominace na Skotsko, měl v ní figurovat i stoper Baníku Patrizio Stronati. Jenže tvrdý obránce si poškodil vazy v rameni, takže nosí ortézu a čeká jej zhruba měsíční pauza. A to je komplikace nejen pro ostravskou defenzivu, kterou čeká těžký zápas v Jablonci, ale i pro samotného hráče. Okolo 25letého fotbalisty totiž stále krouží zájemci ze zahraničí. A zranění se jim samozřejmě nelíbí.



Adam Jánoš, Roman Potočný, Daniel Holzer a Jan Juroška. Čtveřice baníkovců zažila bláznivý víkendový reprezentační sraz a atmosféru zápasu se Skotskem, první dva jmenovaní si dokonce připsali premiérové starty za národní tým. Větší zastoupení měla ve výběru kouče Davida Holoubka jen Slavia a Olomouc.

I Ostravští na tom mohli být podle informací Sportu ještě lépe, ale nominaci Patrizia Stronatiho zhatilo zranění ramene, konkrétně poškozené vazy. To znamená desetidenní klidový režim, ortéza, pak další kontrola a podle toho další vývoj. Zkrátka zhruba měsíční pauza a absence minimálně pro zápasy v Jablonci, s Pardubicemi, v Teplicích a se Slavií.

Kdo za něj po bok Jakuba Pokorného? Luboš Kozel má momentálně jen dvě varianty: Jaroslava Svozila a Oleksandra Azackého.

Pro pětimilionovou zimní posilu z Opavy hraje extrémní touha konečně se prosadit do základní sestavy a taky motivace ukázat se v Jablonci před trenérem Petrem Radou, jenž Svozila ještě nedávno lákal do svého mužstva. Přestup Baník zatrhl až na poslední chvíli.

Výhodou Ukrajince je zase výška, úspěšnost v hlavičkových soubojích a levá noha, všechny atributy se Stronatiho typologii velmi podobají. Navíc Azackij vypadal velmi dobře i v přípravě, kde oplýval jistotou a překvapil konstruktivní rozehrávkou.

Mimochodem, úplně v pořádku po pondělním duelu se Skotskem není ani kotník Adama Jánoše, jenž byl v závěru utkání nepříjemně přišlápnut protihráčem. Ztráta klíčového borce středu pole by byla další velkou komplikací, nicméně vyhlášený bojovník je znám svým posunutým prahem bolesti, takže udělá vše pro to, aby na severu Čech pozítří nastoupil.

Ale zpět ke Stronatimu. Zraněné rameno má konsekvenci i v problematickém jednání se zahraničními zájemci, aktuálně se mluví například o intenzivním interesu z druholigové anglické Championship, tedy soutěže, která by důraznému stoperovi mohla vyhovovat.

Jenže kupovat nalomeného hráče? To není dvakrát lákavá představa... „Ano, Patriziovo zranění nám komplikuje jednání, stejně jako situace kolem COVID-19,“ přiznává hráčův agent Václav Svěrkoš, jenž se už dříve nechal slyšet, že uspokojit požadavky slezského klubu je velmi složité.

Údajně si svou oporu cení na částku kolem milionu eur, což dělá v přepočtu zhruba 26,5 milionu korun. Po odchodu Martina Šindeláře navíc v kádru čtvrtý střední obránce chybí. Sportovní ředitel Baníku Alois Grussmann ve středu na dotaz ohledně Stronatiho neodpověděl.

Na mrtvém bodě je momentálně i příchod ofenzivního univerzála Adama Vlkanovy z Hradce Králové, neboť Baník s druholigovým celkem zatím nenašel řeč ohledně přestupové částky. Čtyři miliony zástupce Hradce neuspokojují, do zimy svého klíčového hráče nechtějí pouštět.

Varianty za Stronatiho

Jaroslav Svozil (27)
183 cm, 84 kg
V lize: 65 zápasů/3 góly

Oleksander Azackij (26)
191 cm, 87 kg
V lize: 25 zápasů/0 gólů

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

Změny v Baníku: Jak se vyplatí posily, a kdo ještě odejde?
Video se připravuje ...

TOP 10 gólů Baníku: Kuzmanovičovy parády nebo Jánošovo dělo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud