Do Kadaně míří Food festival. Přijďte ochutnat krokodýlí nebo hadí maso
Foto zdroj: Kultura Kadaň
Co se chystá

Kadaň - V rámci druhého ročníku Food festivalu zavítají v neděli 13. září na kadaňské Mírové náměstí známí kuchaři v čele s Tomášem Kalinou. Můžete se těšit na thajskou, španělskou, americkou či korejskou kuchyni a mnoho dalšího.

Na pódiu uvidíte ukázky molekulární, mexické a hmyzí kuchyně. Právě hmyz bude letošní novinkou a překvapením pro fajnšmekry. Hmyzí kuchyni představí spoluautor kuchařky Hmyz na talíři a nezkušenější kuchař jedlého hmyzu Milan Václavík, který předvede také úpravu krokodýlího, žabího a hadího masa.

Milovníci konzervativnějších jídel si jistě zamilují tradiční italské dobroty Tomáše Juříka. Letos také přivítáme místního kadaňského kuchaře Martina Skýbu s ukázkami argentinské kuchyně a protože chutě Latinské Ameriky jsou rozmanité, ochutnáte také mexické speciality Jana Weisnera.

Součástí festivalu budou i prodejci různých druhů občerstvení. Od dobré kávy, italských specialit, přes vegetariánskou kuchyni, rozmanité štrůdly, barevné makronky až ke kvalitnímu pivu a vínu. Každý si přijde na své a všechny chutě budou uspokojeny.

Zájemci o degustaci vymazlených porciček z pánví kuchařských es si musí dopředu zajistit Food kartu, která je v předprodeji od července v Turistickém informačním centru. Cena je 180 Kč za celé šestichodové menu. Neváhejte s jejím pořízením – množství porcí, které lze vydat za jeden den je omezené.

Food festival bude otevřen od 10:00 do 17:00 hodin. Majitelům Food se doproučuje chodit průběžně, aby se vyhnuli velkým frontám. Na všechny s kartou se dostane a možná i na někoho navíc. Příbory s sebou!

Celý den vám svým ,,gastro jazzem“ navíc zpříjemní Martin Rufert Quartet a známé hity zahrají OGGE ze Žatce. Pro děti je připraveno malování na obličej, skákací hrad a kreativní dílničky na výrobu sypaných svíček, pískových obrázků a malování na dřevo.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru