Slovenský obránce opustil Dynamo, Zvolen posílil i brankář Rangers

Foto: hcdynamo.cz

10. září 2020, 13:46

Václav Jáchim

Původně počítal s tím, že nový ročník stráví v pardubickém Dynamu, nakonec se ale Michal Ivan rozloučil. Slovenský obránce zamířil do mateřského Zvolena, kde bude do začátku zámořských kempů chytat Adam Húska – brankářská naděje New York Rangers.

Klub slovenské nejvyšší soutěže o tom informuje na svém webu, obě čerstvé posily se už ve Zvolenu zapojily do společných tréninků svěřenců trenéra Petera Oremuse.

V případě Michala Ivana jde o poměrně nečekaný návrat, měl totiž smlouvu s Dynamem a absolvoval celý dosavadní průběh přípravy. „Klub ale změnil majitele a do kádru přibyli dva starší obránci. Mluvil jsem s generálním manažerem, který mi na rovinu řekl, že v prvních třech obranách nemám místo," uvedl Ivan pro web klubu ze Zvolena.

Dvacetiletý rodák ze Žiaru nad Hronom tedy zvolil změnu. „Shodli jsme se, že sedět a čekat na šanci pro mě nemá význam. Potřebuji hrát. Nejprve jsme hledali něco v Česku, což bylo náročné, protože v srpnu už jsou týmy celkem plné. Rozhodl jsem se pro návrat do Zvolena – i na základě toho, že klub chce nyní pracovat s odchovanci," připomněl.

Ivan přišel do Pardubic loni poté, co strávil dvě sezony v kanadských juniorských klubech Acadie-Bathurst Titan a Drummondville Voltigeurs. V roce 2018 slavil triumf v Memorial Cupu. Během uplynulé sezony sehrál za Dynamo 36 extraligových utkání s bilancí gólu a nahrávky, teď jeho mise na východě Čech skončila.

„Jde o klasický transfer, ve Zvolenu jsem zatím do konce sezony," potvrdil na stránkách klubu. Jeho spoluhráčem bude i Adam Húska, talentovaný slovenský brankář má nováčkovskou smlouvu s New York Rangers a Zvolenu vypomůže do začátku přípravných kempů na novou zámořskou sezonu.

Také Húska je odchovancem klubu, poslední sezonu strávil na farmě Jezdců v týmu Hartford Wolf Pack, zároveň si vyzkoušel nižší ECHL. Pět let předtím působil v juniorské USHL a univerzitní NCAA. Účastník MS dvacetiletých 2016 a 2017 nyní hlásí návrat domů

„Je to zajímavý pocit. Rangers chtěli, abych byl na novou sezonu dobře připravený, a pokud bude možnost, abych byl v zápasovém zatížení. Víme, jaká je situace ve světě, rozhodl jsem se pro Slovensko. A Zvolen byl volba číslo jedna. Dohodli jsme se na výpomoci do konce listopadu," uvedl Húska pro klubové stránky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz