Quantcast

Švédské drama Medvědín v premiéře 18. října na HBO

| redakce | tisk

První dvě epizody pětidílného švédského dramatu Medvědín budou mít ve všech teritoriích HBO Europe premiéru 18. října. Další epizody budou uvedeny každou další neděli. Seriál na motivy bestselleru Fredrika Backmana vznikl v režii Petera Grönlunda.

Celý Medvědín vkládá veškerou naději do hokeje a hráči se ocitají pod velkým tlakem. Den semifinálového zápasu se stane katalyzátorem násilného činu, po němž zůstane jedna traumatizovaná dívka a město zachvátí chaos.

Městečko Medvědín pomalu ustupuje rozpínajícím se stromům, které jej obklopují. Petr, místní hrdina a někdejší hokejová hvězda, se vrací domů, aby zde sestavil juniorský tým a zajistil tak budoucnost města. Celý Medvědín vkládá veškerou naději do vítězství v juniorském mistrovství a zdejší chlapci se ocitají pod velkým tlakem. Když je hvězdný hráč týmu obviněn z ohavného činu, město zachvátí chaos, který ovlivní životy všech jeho obyvatel. Seriál Medvědín vypráví o naději, jež spojuje malou komunitu, o tajemstvích, která ji rozdělují, o odvaze jednotlivce postavit se zbytku skupiny a o důsledcích výchovy našich dětí.

Björnstad Kevin Oliver Dufåker (foto: Niklas-Maupoix, (c) HBO-Nordic)
▲ Björnstad Kevin Oliver Dufåker (foto: Niklas-Maupoix, (c) HBO-Nordic)

Pětidílné drama vzniklo podle stejnojmenného bestselleru, jehož autorem je světově proslulý švédský autor Fredrik Backman (Muž jménem Ove). Režisérem je Peter Grönlund (Goliáš, Čest mezi zloději), autory scénáře jsou na Emmy nominovaný Anders Weidemann (30 Degrees in February, Interrogation Files), Antonia Pyk a Linn Gottfridsson. Seriál vznikl v produkci Filmlance, která je součástí Banijay. Producenty za Filmlance International (součásti Banijay) jsou Bonnie Skoog Feeney a Mattias Arehn. Hanne Palmquist, Steve Matthews a Antony Root jsou producenty za HBO Europe. Fredrik Backman je producentem v zastoupení Salomonsson Agency, dalším producentem je Tor Jonasson.

Medvědín se začal natáčet na začátku roku 2019 v zasněženém a mrazivém severním Švédsku, konkrétními lokacemi byly Gallivare, Overtornea, Haparanda, Kalix, Malmberget a Kiruna.

V hlavních rolích se představí Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe a Oliver Dufaker. Juniorský hokejový tým Medvědína hrají debutující mladí herci, kteří museli umět bruslit: Otto Fahlgren, Alfons Nordberg, Erik Lundqvist, Rasmus Karlsson a Najdat Rustom. V dalších rolích se představí: Jacob Nordenson, Charlotta Jonsson, Sanna Niemi, Lukas Wetterberg, Frida Sandberg, Mikael Odhag, Anna Azcárate, Tomas Bergström, Einar Bredefeldt a Gustav Lindh.

zdroj: HBO





Reklama




Vybrané články