Zde může být vaše reklama.

FORTUNA:LIGA pokračuje Sigma hraje doma proti Bohemians Praha

Sigma hraje doma proti Bohemians Praha

foto: Petr Pelíšek

10. 09. 2020 - 14:11

Fotbalová FORTUNA:LIGA se znovu rozjede po prvním reprezentační přestávce sezóny 2020/2021. Tým SK Sigma Olomouc hraje doma na Andrově stadionu netradičně již v pátek vpodvečer, za soupeře má Bohemians Praha. Ve 3. kole bude hrát poprvé Sigma pod vedením trenéra Radoslav Látala, který už je po karanténě a může se věnovat své práci.

V prvních dvou kolech byl na suplování i týmu sportovní manažer Ladislav Minář. Po jeho vedení Sigma doma zvládla Liberec (1:0), pak prohrála na Spartě (0:3). A v pátek chce proti Klokanům už s koučem Látalem na lavce další výhru.

Přípravu na zápas Hanákům narušily reprezentační povinnosti několika opor. Do náhradní repre byli na poslední chvíli nominováni brankář Aleš Mandous, stopeři Roman Hubník s Václavem Jemelkou, záložník Radim Breite a útočník Jáchym Šíp. První čtyři jmenování v pondělí hráli zápas Ligy národů proti Skotsku. „Situaci kolem reprezentace jsme řešili už od nedělního rána. Bylo to trochu hektické, ale po konzultaci s trenéry národního týmu jsme naše hráče uvolnili. Program přípravy nám to hodně narušilo, jelikož nám z tréninkového cyklu, na který jsme byli zvyklí, odešlo několik hráčů,“ řekl trenér Sigmy Olomouc Radoslav Látal pro klubový web. „Ale byla to obrovská pocta, že jsme v reprezentaci měli čtyři hráče. Bylo jich dokonce pět spolu s Jáchymem Šípem, který ale do utkání nezasáhl. Jsme rádi, za to, že předvedli výborný výkon a že se pod výkonem reprezentace podepsala i Sigma Olomouc,“ podotkl Látal.

Zápas proti Bohemians mají Hanáci v plánu samozřejmě zvládnout na tři body. „Minulou sezonu jsme s Bohemians udělali jen bod, zápasy proti nim jsou těžké. Jsou agresivní, živelní, mají výborné hráče do presinku, na brejky. Na to si budeme muset dát pozor a doufám, že se na to připravíme tak, abychom to zvládli a udělali tři body,“ řekl Látal.

V olomoucké sestavě bude chybět pro zranění stoper Jan Štěrba. V týdnu také netrénovali stoper Vít Beneš, obránce Milan Kerbr a brankář Michal Reichl.

Utkání SK Sigma Olomouc versus Bohemians Praha se hraje v pátek 11. září od 18.00 (rozhodčí Jan Cihlář - Ivo Nádvorník, Zdeněk Dobrovolný).

Ještě lze vstupenky pořídit za nižší cenu 100 (nekryté) a 150 Kč (kryté sezení). V den utkání budou lístky stát 150 (nekryté) a 200 Kč (kryté sezení). V prodeji jsou vstupenky v klubovém Fanshopu na Andrově stadionu nebo v síti Ticketportal.

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Mandous – Hála, Hubník, Jemelka, Zmrzlý - Zahradníček, Houska, Breite, Greššák, González Nešpor. Trenér Radoslav Látal.
Bohemians Praha: Le Giang - Dostál, Köstl, Bederka, Jindřišek - Ljovin, Vacek - Vaníček, Hronek, Bartek - Puškáč. Trenér Luděk Klusáček.

Další články