Liberec sáhl po posile z rakouské bundesligy. Slovan je v Evropě dobrá adresa, hlásí Cancola

Liberec sáhl po posile z rakouské bundesligy. Slovan je v Evropě dobrá adresa, hlásí Cancola

Slovan Liberec ulovil na konci mezinárodní přestávky novou posilou do středu záložní řady, jíž se stal Rakušan David Cancola.

Třiadvacetiletý odchovanec Austrie Vídeň naposledy působil v klubu TSV Hartberg (za ligovou sezonu nasbíral během 29 startů 10 žlutých karet), kterému pomohl k pátému místu v rakouském bundeslize a s tím spojené kvalifikaci o Evropskou ligu.

"David má za sebou úspěšnou sezónu v Hartbergu, s námi několik dnů trénoval, má solidní předpoklady i dobrou fyzickou kondici, měl by nám pomoct zvýšit konkurenci uprostřed hřiště,“ ozřejmil na webu fcslovanliberec.cz hlavní trenér Pavel Hoftych.

Angažmá pod Ještědem mu doporučil i mladík Tomáš Ostrák, který patří Kolínu nad Rýnem a v Hartbergu byl zapůjčen, s tím, že nyní hostuje v Karviné...

"Slovan Liberec je v Evropě dobrá adresa. Vím, že získal několik titulů a dost toho odehrál v evropských pohárech. Myslím, že je to pro mě super krok a těším se na novou výzvu. Chci přispět k tomu, abychom byli úspěšní," vzkázal rakouský mladík, jenž dříve prošel také Wiener Neustadt.

Pakliže dostane důvěru, na nové adrese může debutovat již 12. září proti Českým Budějovicím. To, že by nastoupil od začátku, se neočekává, ale nějaké minuty by od kouče podle vývoje dostat mohl.

V Edenu si plácnou se Stochem a přemýšlí i o Peškovi. Co nabízí Kladiváři za Masopusta?