DDB ukončuje své členství v AKA, nelíbí se jí politizace

čtvrtek, 10. září 2020, 15:00 Reklama , Aktualizováno MediaGuru

Agentura DDB ukončuje své členství v Asociaci komunikačních agentur. Obává se, že se z ní stává platforma pro politické boje.

Zdroj: DDB

Zdroj: DDB

Reklamní agentura DDB chtěla pozastavit své členství v Asociaci komunikačních agentur (AKA), nakonec ale přistupuje k jeho ukončení. Členství v AKA totiž nelze pozastavit, pouze ukončit.

„Se znepokojením sledujeme vývoj situace v Asociaci komunikačních agentur – AKA v posledních měsících. Obáváme se, že se z této, podle nás potřebné asociace, stává platforma pro politické a zájmové boje jednotlivých frakcí a jednotlivců. Proto jsme se po důkladném uvážení rozhodli naše členství v AKA pozastavit. Nechceme se nadále těchto půtek účastnit a nemáme zájem přidávat se k jakékoli frakci či jednotlivci v těchto bojích,“ uvádí CEO agentury Darko Silajdžić v oficiálním tiskovém prohlášení.

Po informování ze strany AKA, že členství nejde pozastavit, jen ukončit, se agentura DDB nakonec rozhodla k ukončení svého členství.

DDB tak dozajista reaguje na nedávné překotné změny ve vedení AKA, kdy byl po změně stanov po dvou měsících odvolán nově zvolený prezident asociace Marek Slezák a do čela se vrátil Jan Binar.

Překvapivé změny v AKA, Binar se vrací na post prezidenta

čtvrtek 23. července 2020

„Při úctě ke všem zúčastněným, rádi bychom tímto krokem otevřeně deklarovali naši neutralitu. Věříme, že v době pandemie, kdy náš průmysl zažívá jedno z nejtěžších období v historii, potřebujeme postupovat jednotně, jasně a konzistentně. Bohužel, tak na nás současná AKA nepůsobí,“ dodává Darko Silajdžić.

Podle informací MaM.cz už na přelomu července a srpna z AKA odešly agentury Ogilvy One a Ogilvy Performance Marketing. Z původně tří entit skupiny v asociaci zůstala jen reklamní agentura Oglivy. Důvodem byly opět změny stanov.

Aktualizace ve čtvrtek 10. září v 17:10: Doplnění o vývoj situace ohledně členství DDB v AKA, změny doznal i titulek.

-stk-