Osudy židovských rodin na Lounsku přibližuje stálá expozice v obřadní síni židovského hřbitova
Osudy Židů na Lounsku - stálá expozice. Foto zdroj: www.mulouny.cz
Louny

Louny - V Obřadní síni Židovského hřbitova v Lounech proběhla O VÍKENDU vernisáž výstavy Osudy Židů na Lounsku, kterou připravil Spolek na obnovu židovských památek ve spolupráci s Židovskou obcí Teplice a Husovým sborem na Peruci v rámci Evropského dne židovské kultury.

V proslovech a diskusních příspěvcích vystoupili Ivo Suslík, předseda spolku, Anna Krausová, studentka, Gabriela Becková z ŽO Teplice, Ivo Kraus za Husův sbor a Vladimír A. Hons, místostarosta Loun. Oficiální část zakončila modlitbou Helena Smolová, farářka CČSH.

Výstava se stává trvalou expozicí Obřadní síně, takže bude sloužit návštěvníkům k rozšíření informací i jako studijní materiál. Prostor bude zpřístupněn na požádání u správce hřbitova.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru