Hlavní obsah

Dallas - Vegas 3:2 PPStav série 2:1Dallas vyhrál v prodloužení a ujal se vedení v semifinále Stanley Cupu

Hokejisté Dallasu se ujali po vítězství 3:2 v prodloužení vedení v semifinálové sérii Stanley Cupu s Vegas Golden Knights 2:1. Zápas v Edmontonu rozhodl po pouhých 31 sekundách prodloužení útočník Alexandr Radulov.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Radost hokejistů Dallasu po vítězném gólu v prodloužení třetího zápasu semifinále Stanley Cupu.

Článek

34letý Rus si po pasu od Joea Pavelskiho najel do pravého kruhu pro vhazování, odkud střelou švihem překonal gólmana Robina Lehnera.

Gólman Vegas poprvé kapituloval 17 sekund před koncem druhé třetiny, kdy jej překonal po samostatném úniku Jamie Oleksiak. Lehner tak inkasoval po 172 minutách a 27 sekundách, protože naposledy předtím jej překonal ještě v sérii s Vancouverem Quinn Hughes.

Shea Theodore sice na začátku třetí třetiny v přesilové hře srovnal, nicméně Dallasu vrátil záhy vedení Jamie Benn.

Vegas se dočkali vyrovnání v 53. minutě, kdy se po teči střely Alexe Tucha trefil Mark Stone. Kouč Dallasu Rick Bowness si sice vyžádal přezkoumání u videa, protože reklamoval nedovolené bránění gólmana, ale gól byl nakonec uznán. A Stars navíc museli do oslabení kvůli zdržování hry.

V normální hrací době už se ale skóre neměnilo a na začátku prodloužení pak vystřelil svým osmým gólem v letošním play off výhru Dallasu Radulov.

Semifinále play off NHL:
Západní konference - 3. zápas (Edmonton):
Dallas - Vegas 3:2 v prodl. (0:0, 1:0, 1:2 - 1:0)
Branky: 40. Oleksiak, 48. Ja. Benn, 61. Radulov - 44. Theodore, 53. Stone. Střely na branku: 23:40. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Chudobin, 2. Radulov (oba Dallas), 3. Theodore (Vegas). Stav série: 2:1.

Reklama

Související témata: