Hlavní obsah

Couturier byl vyhlášen nejlépe bránícím útočníkem NHL

Edmonton/Praha

Útočník Sean Couturier z Philadelphie se stal držitelem Frank J. Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka NHL. Sedmadvacetiletý Kanaďan získal vůbec první individuální cenu v kariéře v nejlepší lize světa. Dalšími kandidáty byli Patrice Bergeron z Bostonu, který je se čtyřmi triumfy spolu s Bobem Gaineym rekordmanem ankety, a loňský vítěz Ryan O'Reilly ze St. Louis.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Jakub Voráček (93) z Philadelphie se společně se Seanem Couturierem (14) raduje z gólu proti Montrealu.

Článek

"Samozřejmě to pro mě hodně znamená. Je to skvělé ocenění, velká pocta," řekl Couturier. V základní části byl nejlepším hráčem na vhazování s úspěšností 59,6 procenta mezi hokejisty, kteří absolvovali minimálně 750 buly. Byl také nejvytíženějším útočníkem Flyers s časem 19:50 minuty na zápas a celkovým časem stráveným v oslabeních (140:29).

V 69 zápasech nedohrané základní části si připsal 59 bodů za 22 branek a 37 asistencí. Měl 21 plusových bodů v bilanci účasti na ledě při vstřelených gólech. V play off, které se už do rozhodování o cenách neprojevuje, zaznamenal v 15 duelech devět bodů za dva góly a sedm přihrávek. Philadelphia vypadla ve 2. kole s New York Islanders po porážce 3:4 na zápasy.

Reklama

Související témata: