Close search

Legenda o 11. září 2001 aneb Jak se Michael Jackson, Elizabeth Taylor a Marlon Brando v panice vydali na útěk z New Yorku

Wikimedia Commons/Lou, CC BY-SA/MJJ Productions, Inc./Columbia-Warner Distributors Zdroj: Wikimedia Commons/Lou, CC BY-SA/MJJ Productions, Inc./Columbia-Warner Distributors

Sejdou se Michael Jackson, Elizabeth Taylor a Marlon Brando v autě a není to začátek vtipu, ale jeden z nejzvláštnějších příběhů historie.

Královna Hollywoodu, král popu a svérázná herecká ikona v uzavřeném prostoru a za okny auta svět, který neví přesně, co se děje, jen to, že se stalo něco hrozného?

Útek z New Yorku

Marlon Brando trávil rok 2001 tím, že poskytoval hodiny herectví Michaelu Jacksonovi. Výměnou za to od něj dostal exkluzivní zlatou vstupenku na koncert ke 30. výročí zpěvákovy kariéry, který se uskutečnil 10. září 2001. Stejný lístek obdržela také Elizabeth Taylor, s níž Jackson udržoval přátelství dlouhá desetiletí.

Následující den, 11. září, narazila do Světového obchodního centra v New Yorku unesená letadla a jeden z nejděsivějších teroristických útoků historie vyplašil nejen USA, ale také celý svět.

A v tom momentě se octne pohromadě trojice mírně řečeno choulostivých hvězd. Jacksona okamžitě napadne, že musí opustit New York, protože se kvůli svému hvězdnému statusu můžou také stát terčem útoku. Jenže vzdušná cesta byla uzavřena. Pronajali si proto nenápadné auto, aby nepřitahovali pozornost, a vyrazili na cestu.

Kde je pravda?

Útěk popsal jako první v rozhovoru pro časopis Vanity Fair Tim Mendelson, bývalý spolupracovník Elizabeth Taylor. Patrně to trochu připepřil, protože tvrdí, že se trio zastavovalo téměř u každého KFC, aby Brando, jehož fyzická schránka už byla opravdu impozantní, doplnil zásoby smažených kuřat.

Další člověk z Taylorové ansámblu, který nechtěl být jmenovaný, zase tvrdí, že se po útocích šla modlit do kostela, pak navštívila Ground Zero a když se otevřela letiště, herečka odletěla domů. A to není všechno. Jacksonovi spolupracovníci řekli, že New York opustil autobusem, který ho doprovázel na turné. A Brando se prý zavřel ve svém hotelu.

Nikdo z této trojice nikdy výlet oficiálně nepotvrdil, s největší pravděpodobností jde o takzvanou městskou legendu. Nicméně představa, jak hrstka svérázných celebrit, s nimiž není jednoduché vyjít, v panice opouští New York, je neskutečně poutavá. Proto podle ní v roce 2017 vznikla epizoda seriálu Urban Myths. Příběh s názvem Elizabeth, Michael & Marlon, v němž si Michaela Jacksona zahrál Joseph Fiennes, ale kvůli tomu, že zpěváka ztvárnil běloch, nebyl nikdy odvysílán.

Zdroje: faroutmagazine.co.uk, washingtonpost.com

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu