Panaracer Gravel Blinduro 2020 se hlásí, přihlášeni jsou cyklisté z 15 zemí!

Štěrkoletci bděte! Už příští víkend se koná domácí gravel highlight sezony! Na 3. ročník Gravel Blindura je možné se přihlásit už jen dnes!

Autor: Jan Němec
Foto: Robin Nevřala
Panaracer Gravel Blinduro 2020 se hlásí, přihlášeni jsou cyklisté z 15 zemí!

 

Po patnácti měsících čekání se o příštím víkendu štěrkoletci potřetí setkají na akci, o které je čím dál víc slyšet široko daleko, byť si zakládá na komorní pohodové atmosféře. Panaracer Gravel Blinduro se 19. a 20. září vrací do Starého Města pod Landštejnem.

Registrace definitivně končí právě dnes! Přihlásit se lze výhradně online na webu Sportsoft.cz 

MTBS.cz bude opět na startu, takovou akci si zkrátka nemůžeme nechat ujít. Přidejte se k nám a vychutnejte si parádní víkend na vlastní štěrkolet. Nebo bike. Gravel Blinduro je totiž pro cyklisty všeho druhu. Bikery, silničáře, cyklokrosaře, turisty, festkaře, chrty, pohodáře… Jak hlásá jeden z reklamních sloganů organizátorské dvojice Prokop - Pól: "S nohama oholenýma i řádně chlupatýma!" V kategoriích od patnácti let, zvlášť pro gravel biky a horská kola.

Jede se na oči, bez předchozí znalosti trati. Ta je složená z měřených úseků po cestách i cestičkách, a transferů v lážo-plážo tempu úžasnou krajinou České Kanady. V sobotu jedním směrem, v neděli opačným. Tam, kde si v sobotu mákneš, v neděli se pěkně svezeš. A naopak. Nic těžkého pro závodníka, dost náročné, aby hobík nezapomněl.Připraven je zhruba šedesátikilometrový okruh, jehož podobu znají jen pořadatelé Michal Prokop a Zdeněk Pól a ani po našem nenápadném naléhání neprozradili ani drobek. Trať se každoročně mění a i tentokrát nás prý zavedou do jiných oblastí fantastické České Kanady. Jihovýchodní kout Čech na hranici s Moravou a Rakouskem je nádherný, protkaný cestami a silničkami s nejrůznějším povrchem.

Česká Kanada je území přibližně se rozkládající mezi městy Kunžakem, Dačicemi, Slavonicemi, Novou Bystřicí a Jindřichovým Hradcem, o rozloze ne více než 300 km2. Místopisný název je odvozen od staletími téměř neporušeného přírodního charakteru krajiny s početnými vodními plochami, rozsáhlými lesními komplexy s rozesetými balvany i množstvím otevřených rovin luk a polí střídajících se s řadami dubů nad hladinami rybníků. A také poněkud sychravějším podnebným rázem, nižšími průměrnými teplotami a vydatnými srážkami, jak si mohli účastníci ověřit.



Gravel Blinduro 2018 - úspěšnou premiéru ovládli Polívková a Paprstka

Gravel Blinduro 2019 - stále komorní a výborné

 

 

Startovní listina je zase o něco delší než v předchozích dvou ročnících a pomalu se blíží třem stovkám. Kromě obou dosavadních vítězů Tomáše Paprstky a Jirky Fikejze, je přihlášeno 285 cyklistů z celkem patnácti zemí.

Vše potřebné se o specifickém formátu gravel závodu dovíte z propozic.

Sobotní večer patří blbinkám jako je slalom jednoruč šnečím tempem. Nejpomalejší vyhrává! Následuje skok vysoký. Jak vysoko vytáhneš své berany?

Od devíti pak rozjedou psychobilly mejdan The Rocket Dogz.

Pořadatelé dělají vše pro to, abys nesplakal/a nad defektem a hlásí: „Klikař jede v hořčicové! Zničená guma tě nezastaví. Naopak! Poznáte japonskou kvalitu. V neutrálním depu Kolofix vám mechanik nasadí kolo obuté do pláště Panaracer GravelKing SK v barvě Mustard/Black z limitované edice. Stejné pláště budou čekat v cíli každé RZ. Zdarma. Prorazíš, neřešíš, neplatíš, dokončíš, blahořečíš!“

Tohle je zkrátka čirá zábava na kole i bez. A také trochu dřina. Nebo pořádná šichta, když má jeden závodní ambice. Nebo nemá natrénováno. Tak jako tak, nezapomeneš. Společně uctíme monumentální Ďáblovu prdel!


Mrkněte na video z loňského ročníku

Přečteno - 4434x Tagy: gravel gravel blinduro česká kanada
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. TechnikaFotogalerie: Van Rysel E-GRVL HD
    Fotogalerie: Van Rysel E-GRVL HD
  2. Testy - RecenzeTEST: Van Rysel E-GRVL HD
    TEST: Van Rysel E-GRVL HD
  3. Testy - RecenzePrvní dojem: ocel nebo titan - Javax vs. Equator
    První dojem: ocel nebo titan - Javax vs. Equator
  4. Ostatní závodyPetr Vakoč v Rakousku zahájil světovou gravel sérii
    Petr Vakoč v Rakousku zahájil světovou gravel sérii
  5. Testy - RecenzeTEST: Lapierre Pulsium Allroad 6.0
    TEST: Lapierre Pulsium Allroad 6.0
  6. Ostatní závodyMS na gravelu bude v roce 2024 hostit Belgie, pořadatelé odhalili trasu
    MS na gravelu bude v roce 2024 hostit Belgie, pořadatelé odhalili trasu

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744