Duchcov – Ve středu 9. září bylo cestující veřejnosti předané do užívání na nádraží v Duchcově nové nástupiště a bezbariérový přístup. Akce je součástí rozsáhlého projektu Revitalizace a elektrizace trati Oldřichov u Duchcova – Litvínov. Práce na renovaci duchcovského nádraží pokračují.

Už nyní je ale kvalita cestování o poznání lepší. Přesto se objevilo několik nedostatků, které cestující kritizují. Například skutečnost, že nová nájezdová lávka k nástupišti začíná až zhruba 300 metrů od nádraží a cestující, kteří se na ní chtějí dostat, musí nádraží obejít a projít pod mostem. „Když vezete kočárek, není to vůbec jednoduché. Neumím si představit, kdybych tu tlačila vozíčkáře,“ uvedla na sociální síti jedna z cestujících. Schody v nádražní budově jsou zatím uzavřené a lávka je tak jedinou spojnicí s nástupištěm.

1109duchcovkz2

Podle tiskového mluvčího Marka Illiaše ze společnosti Správy železniční dopravní cesty zajistí revitalizace trati bezpečnější a komfortnější cestování. Jak uvedl přispějí k tomu nová nástupiště v normové výšce 550 milimetrů nad kolejí, díky nimž bude přístup k vlakům pohodlnější a plně bezbariérový. Zvýší se rovněž bezpečnost provozu, kterou zajistí elektronické zabezpečovací zařízení. Traťová rychlost se zvýší až na 140 kilometrů v hodině, čímž se zkrátí jízdní doba a kultura cestování se celkově zkvalitní.

Na trati mezi Oldřichovem u Duchcova a Bílinou se začalo pracovat v srpnu loňského roku. Celkové náklady dosáhnou 1,9 miliardy korun. Práce zahrnují úpravu kolejí v celé trase, vybudování nového sdělovacího a zabezpečovacího zařízení, nového trakčního vedení, osvětlení, elektrického ohřevu výhybek, výstavbu nových nástupišť a zajištění bezbariérového přístupu. Úpravami projde přibližně 13,5 kilometru trati a dokončení je naplánované na červenec 2021.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru