Mgr. Matouš Vencálek

  • SZ
  • Bystrc
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2020 16:06:06

Když už naše vláda náhodou šetří, tak na těch nejhorších možných místech

Když už naše vláda náhodou šetří, tak na těch nejhorších možných místech

Komentář na facebookovém profilu k nové vyhlášce MŠMT k inkluzi, která mění skupiny dětí, které mají nárok třeba na asistenta pedagoga

„Stalo se poměrně nepříjemným zvykem, že když už naše vláda náhodou šetří, tak zásadně na těch nejhorších možných místech. To je i případ návrhu novely vyhlášky o inkluzi z pera ministerstva školství, která by připravila část dětí se speciálními vzdělávacími potřebami o nárok na asistenta pedagoga a na některé další druhy podpory. Je také otázkou, zda by tato novela nebyla v rozporu se školským zákonem.

Pokud by byla vyhláška přijata, byl by to obrovský krok zpět. Ministerstvo by se naopak mělo snažit zajistit dostatek asistentek a asistentů a usilovat o navýšení celkových investic do dlouhodobě podfinancovaného školství. Vzdělávání není oblastí, kde by se mělo šetřit, a pomoc těm nejslabším už vůbec ne,“ říká Matouš Vencálek, jeden z našich expertů na školství a kandidát do zastupitelstva Jihomoravského kraje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama