‚Pořád se řeší, jestli šampionát bude.‘ Situace v Česku komplikuje vodním slalomářům mistrovství Evropy

Zhoršující se koronavirová situace v Česku trápí i organizátory mistrovství Evropy vodních slalomářů. To bude v areálu v pražské Troji příští týden a teď se na poslední chvíli odhlašují některé země.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SP ve vodním slalomu v Troji

V pražské Troji se od 18. do 20. září 2020 uskuteční mistrovství Evropy ve vodním slalomu | Foto: Český svaz kanoistů

Jindy by už týden před závody řešil jen poslední detaily. Teď šéf organizátorů mistrovství Evropy ve vodním slalomu Jiří Rohan ani neví, kolik mu kvůli koronavirové krizi dorazí zahraničních týmů a závodníků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, které země se už kvůli koronaviru omluvily z účasti na ME vodních slalomářů

„Jak nás hodili do červené zóny, tak Němci svoji účast odřekli, protože by zpátky museli buď s testy a nebo s karanténou.“

Byli jsme shodou okolností přímo u toho, když se ředitel organizačního výboru Jiří Rohan dozvěděl o německé omluvence. A nemusí být poslední, k podobnému kroku můžou sáhnout třeba i Francouzi anebo Belgičani.

„Oni to zjišťují, jak se zachovat a řeší problematiku toho, že když budou v zemi, která je riziková, tak jim pojišťovna neuhradí léčbu. Jeden Belgičan tady je, tak uvidíme, jak se rozhodne,“ vysvětluje šéf pořadatelského týmu.

Telefon zvoní pořád

A telefon zvoní Jiřímu Rohanovi docela často a téma bývá dost podobné. „Pořád se řeší, jestli to bude, jestli všichni dorazí. Firmy chtějí vědět, jestli objednané věci odebereme a zaplatíme,“ vysvětluje Rohan.

„My ten šampionát budeme chtít udělat s jakýmkoliv počtem zemí, protože někdo už přijel. Máme navíc závazky, které tím splníme,“ říká Jiří Rohan, šéf organizátorů ME ve vodním slalomu, které má být od příštího pátku do neděle.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme