Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

SOUTĚŽ: Nejen závod, ale i pomoc potřebným. O tom všem je Hostivice RUN

SOUTĚŽ: Nejen závod, ale i pomoc potřebným. O tom všem je Hostivice RUN
foto: Hostivice Run

tisková zpráva | 08.09.2020 | přečteno: 3632×

Loni se stal závodem jara podle ankety serveru www.behej.com, letos musel kvůli koroně přesunout datum svého konání na 4. říjen. I tak hodlá středočeská Hostivice, město jen pár kilometrů na západ od Prahy, opět přivítat skoro tisícovku nadšených účastníků některého z pěti svých běhů. VYHRAJTE STARTOVNÉ V SOUTĚŽI UVNITŘ ČLÁNKU

Běhání se stalo za posledních několik let velice vyhledávanou sportovní aktivitou. Dostat se do formy, zhubnout nějaké to kilo nebo jen vyběhnout do přírody a vyvětrat si hlavu, to všechno tento relativně nenáročný druh sportu nabízí a umožňuje prakticky komukoliv. Zazávodit si a poměřit síly se soupeři na běžecké trati a zažít pocit vítězství či životního naplnění, to už je pak jen třešinka na dortu. A máte-li k tomu kouzelnou krajinu, jakou oplývá Hostivice, uspořádat závody s tradicí k tomu dokonale vybízí.

Květen 2014, to je doba, kdy se začala psát historie běžeckých závodů Hostivice RUN. Prvního ročníku, který spláchl déšť a nepříjemná zima, se zúčastnilo 159 závodníků, druhý rok byl už v každém slova smyslu o poznání lepší a přilákal mnohem více závodníků včetně dětí, a o pět let později se na startovní čáru téhož závodu postavilo už přes 800 běžců, přičemž registrací prošlo i několik běžců ze zahraničí. Za dobu své sedmileté existence se tak jarní závody města Hostivice staly jedním z největších závodů a jeho popularita vystoupala do rozměrů, které nikdo nečekal. Ve fanouškovské anketě Běhej.com byl dokonce Hostivice RUN vyhlášen závodem jara 2019.

Za organizací běžeckého klání Hostivice RUN, které v současné době nabízí pět druhů závodů o délce, 5, 10 a 21 km a Rodičovský ultra běh a Dětský RUN (750 m), stojí stabilní šestičlenný tým v čele s Janem Černým, ředitelem organizace MKSH, která akci zaštiťuje jako hlavní pořadatel.

„Snažíme se, aby každý ročník byl vždy o něco lepší, něčím jedinečný a my nabídli každému jednotlivci nejen krásný zážitek z běhu a okolní krajiny, ale také skvělý přístup a zájem z naší strany. I proto přistupujeme ke každému účastníkovi závodu individuálně a případné připomínky hned řešíme,“ říká Jan Černý.


!!! SOUTĚŽ O VOLNÉ REGISTRACE NA HOSTIVICE RUN !!!


KOLIKÁTÝ ROČNÍK ZÁVODU SE LETOS POBĚŽÍ?

ODPOVĚĎ NALEZNETE NA WWW.HOSTIVICE­RUN.CZ

ODPOVĚDI ZASÍLEJTE DO 20. ZÁŘÍ NA EMAIL SOUTEZ@BEHEJ.COM A DO PŘEDMĚTU EMAILU NAPIŠTE HOSTIVICE RUN


Organizovat takto velký závod, jehož popularita a zájem o něj roste každým rokem, vyžaduje samozřejmě celou řadu dalších spolehlivých externích pracovníků a dobrovolníků, kteří pomáhají a zajišťují činnosti spojené přímo s organizací a plynulého chodu závodů (jde např. o: zajištění registrace na místě, WC, šatna, občerstvení, parkování a další služby, příprava materiálů a startovních balíčků, výroba medailí, triček pro závodníky, výhry pro vítěze a diplomy apod., pomoc Městské policie Hostivice a Sbor dobrovolných hasičů Hostivice atd., kteří regulují dopravu na klíčových úsecích…), a v neposlední řadě také finanční a materiální podporu sponzorů a přispěvovatelů, bez kterých se žádná akce podobného typu dnes již neobejde.

Kromě skvělé organizace stojí za úspěchem hostivických závodů také jeho prostředí, které hraje v pořádání podobných akcí důležitý element. Pestrá a místy i dobrodružná trať podél stará hostivické zástavby včetně Litovecké tvrzi, nejnavštěvova­nějšího místa v Hostivici, a soustavy okolních rybníků zasetých v lese nabízí opravdu nádherný pohled a po pět předešlých ročníků si ho užívali všichni účastníci závodů stejně. Od šestého ročníku pak nová trasa, která byla vytyčena za účelem zvýšení kvality závodů a zlepšení bezpečnosti, zavedla závodníky delších tratí navíc ještě na poutní cestu do Hájku, jež nabízí krásná panoramata do okolní krajiny. 
Za vymyšlením a nastavením trasy tak, aby co nejlépe vyhovovala závodníkům a splňovala veškerá nutná opatření (např. zajištění dopravních omezení a dalších potřebných povolení, označit trasy apod.), jsou desítky naběhaných a ušlých kilometrů a spousta telefonátů a razítek. Tím to však v podstatě jen začíná, celá příprava na závody trvá podle jejich organizátorů zhruba půl roku.

Hostivice RUN však není jen běh a závod, ale také pomoc. Část výtěžku ze startovného totiž již od samé existence závodů putuje na unikátní nadační a charitativní projekty a každý uběhnutý kilometr tak získává nový smysl, když se běží s pocitem pomoci. V uplynulých letech tak odešly desítky tisíc ze startů několika organizacím například starajících se o děti, seniory, nevidomé, umírající, prostě o osoby, které jsou v těžké životní či sociální situaci.„Věříme, že i navzdory posunutí tradičního květnového termínu kvůli pandemii navážeme na úspěch, výborné sportovní výkony a přátelskou atmosféru, které si městské běžecké závody Hostivice RUN od počátku drží,“ doplňuje ředitel pořádající organizace Jan Černý.

Sedmý ročník Hostivice RUN se koná 4. října!

www.hostivicerun.cz

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 08.09.2020 14:59:44

Loni se stal závodem jara podle ankety serveru www.behej.com, letos musel kvůli koroně přesunout datum svého konání na 4. říjen. I tak hodlá středočeská Hostivice, město jen pár kilometrů na západ od Prahy, opět přivítat skoro tisícovku nadšených účastníků některého z pěti svých běhů.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.