Zde může být vaše reklama.

Jasná záležitost Sigma dala Bohemians doma trojku

Sigma dala Bohemians doma trojku

foto: Petr Pelíšek

11. 09. 2020 - 20:12

Fotbalistům SK Sigma Olomouc se restart FORTUNA:LIGY po reprezentační přestávce povedl výtečně. Hanáci doma na Andrově stadionu porazili Bohemians Praha hladce 3:0, mužem zápasu byl záložník David Houska, který dal dvě branky.

Sigma šla do utkání poprvé v sezoně s trenérem Radoslavem Látalem na lavičce. A ve stejné sestavě, jako v předchozích zápasech. Pro zdravotní potíže scházeli stopeři Vít Beneš s Janem Štěrbou a obránce Milan Kerbr. V nominaci k utkání nebyli útočníci Jakub Yunis, Dominik Radič, ani obránce Michal Vepřek. A z tribuny duel sledoval i Florent Poulolo, poslední hanácká posila, která ještě nemá vyřešené přestupové formality.

Úvod zápasu byl oťukávací, poměrně dlouho se nic zásadního nedělo. Až v 18.minutě propadl na levé straně zálohy González a hosté to málem potrestali. Naštěstí pro Sigmu Hronek z tutové pozice těsně minul pravou tyčku. To Sigma pak byla efektivnější. První větší šanci přetavila v branku, trefil se David Houska a bylo to tři minuty před přestávkou.

Gól do šatny Sigmu dokonale uklidnil a po přestávce v klidu kontrolovala hru. V defenzivě pečlivě pracovali reprezentanti Roman Hubník, Václav Jemelka a Radim Breite, další reprezentant brankář Aleš Mandous nemusel řešit nic zásadního, jeho kamarádi v poli nepustili Bohemians ani k jedné střele na branku. A naopak sami byli nebezpeční. V 54. minutě vyplul do tutovky středem Houska. Bombou trefil pravou tyčku, dostal se i k odraženému míči, ale sám před přestřelil. To byla škoda. Pak se Sigma nemohla dlouho dostat do větší šance, ale závěr už něco málo přes dva tisíce diváků rozradostnil. V 85. minutě proměnil Houska penaltu za faul na Zifčáka. A v první minutě nastavení pak Chytil uklidil do opuštěné brány perfektní nabídku od Falty.

„Jsme šťastní, že se nám podařilo utkání dotáhnout do vítězného konce. Začátek byl nervózní, o tom, kdo udělá chybu. My jsme ji udělali, ale naštěstí soupeř nedal branku. My jsme pak naopak šli do vedení a to nás uklidnili. Ve druhém poločase už to bylo dobré, hráli jsme tak, jak jsme chtěli, Bohemku do ničeho nepustili. Mužstvo je pevní vzadu, příchod Romana Hubníka nám strašně pomohl,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. „Připravovali jsme se na to, že Bohemka je agresivní, dynamická, tomu jsme se museli vyrovnat. A nenechat jejím hráčům prostor. Chtěli jsme je eliminovat a to se nám podařilo. Nikdo nemá rád, když se bráni natěsno. Musím pochválit mužstvo, že to splnilo, jsou to pro nás důležité tři body,“ podotkl.

SK Sigma Olomouc – Bohemians Praha 3:0 (1:0)


Branky: 42. a 85. (pen.) Houska, 90+1. Zifčák. Rozhodčí: Cihlář – Nádvorník, Dobrovolný. ŽK: Jemelka – Jindříšek, Vaníček, Hůlka. Diváci: 2337.
SK Sigma: Mandous – Hála, Hubník, Jemelka, Breite – Zmrzlý – Houska (90+2. Daněk), González (80. Falta), Greššák (89. Látal), Zahradníček (89. Chytil) – Nešpor (80. Zifčák). Trenér Radoslav Látal.
Bohemians: Le Giang – Bartek, Bederka, Hůlka, Dostál (86. Krch) – Vaníček (86. Hašek), Vacek, Ljovin (64. Keita), Jindřišek, Hronek (77. Květ) – Puškáč (77. Nečas). Trenér Luděk Klusáček.

Další články