Josef Švarcbek

Chci s vámi hasit problémy společnosti
  • KSČM
  • Planá
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2020 21:22:42

Setkání se zvolenými zástupci a občany Aše

Setkání se zvolenými zástupci a občany Aše

Volební kampaň není jen o slibech a rozdání letáků. Já se potřebuji setkávat s občany a zvlenými zastupiteli, abych věděl, jak lidé žijí, co je trápí a z čeho mají radost. V takovém duchu výměny názorů proběhlo i moje setkání s občany Aše.

  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE Setkání se zvolenými zástupci a občany Aše

Letošní volební kampaň do Senátu probíhá ve znamení koronaviru a s tím spojených opatření, utrácení peněz, které zvýšili státní dluh za prvních šest měsíců roku o 516,7 miliardy korun na celkových 2,16 bilionu. Na každého Čecha tak při hypotetickém přepočtu připadá dluh zhruba 201 700 korun.

O tom, za co jsme peníze utratili a kdo to zaplatí jsem diskutoval s místostarostou Aše a občany, při včerejší volební zastávce v nejzápadnějším městě České republiky.

V rámci volební kampaně jsem byl pozván panem starostou Daliborem Blažkem na radnici. Bylo to setkání stejných názorů na život občanů. Shodli jsme se na nutnosti připravit takové legislativní změny, které by pomohly řešit sociální nespravedlnost, prostituci, sociální byty a jejich přidělování těm, kteří pracují, posílají děti do škol. Pokud totiž nezačneme řešit problémy když jsou malé, můžeme se dočkat problémů neřešitelných.

Namísto citlivého sbližování lidí odlišujících se od většinové společnosti a jasné legislativy, útočí neziskové organizace štědře placené státem i soukromým sektorem-za podpory za pomoci lží, nálepkování a manipulace-na hodnoty a názory části většinové společnosti bez možnosti veřejného dialogu. A co víc, lidem je brána možnost nároku na vlastní názor a vlastní postoj – takoví lidé jsou kriminalizováni a zastrašováni.

Občané Aše třeba vyčítají Romům lenost, to že nepracují a mají vše. Jsou naštvaní, ale i znepokojení, protože štědrý systém, je nenutí pracovat. Vyrůstá tak už druhá generace mladých Romů, která své rodiče nikdy neviděla pravidelně chodit do práce. Ale to je jen jeden z problémů.

Radikalizace a nenávist ve společnosti nabírá hrozivě na intenzitě. Ano, nabývá na aktuálnosti.

Toho se obávám. Jako hasič, jako občan tohoto státu, jako ten, který řeší bezpečnost každodenně.

Nevěřím totiž, že to vyřeší Zvláštní zpráva EU. Je to na nás. Na nás všech.

Josef Švarcbek-kandidát do Senátu za volební obvod 3-Cheb -Tachov

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama