Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Palát se zase trefil, ale k vítězství Tampy Bay to nestačilo

Ondřej Palát ma formu jako hrom, ale ani jeho trefa Tampě Bay tenokrát k výhře nestačila. Ve třetím utkání semifinále play-off podlehl jeho tým New Yorku Islanders 3:5 a v sérii vede už jen 2:1 na zápasy. Frýdecko-místecký rodák skóroval v letošní vyřazovací fázi posedmé, všechny branky vstřelil v posledních sedmi zápasech.

Ondřej Palát skóruje v zápase proti Islanders
zdroj: ČTK/AP

Palát snižoval na začátku třetí třetiny v přesilové hře na 2:3. Nejlepší český střelec v letošní vyřazovací části dostal krásnou přihrávku od Nikity Kučerova a na hranici brankoviště usměrnil puk do prázdné klece. Tampa Bay v 53. minutě vyrovnala, když Tyler Johnson tečoval střelu Erika Černáka od modré čáry. U videa se ještě prozkoumávalo, zda gól nepadl po zásahu vysokou holí, ale byl uznán.

Islanders, kteří minule prohráli brankou devět sekund před koncem, nedopustili obrat. Vedení na jejich stranu strhnul Brock Nelson v čase 56:35 a výhru pojistil při hře bez brankáře Jean-Gabriel Pageau, jehož v úniku fauloval Kučerov a na ledě se tím rozpoutala ještě drobná strkanice.

"Odehráli jsme dobrý zápas. Vedli 3:1, ale ukázali jsme ve třetí třetině naši sílu a vyrovnali jsme. V závěru jsme udělali nějaké chyby a oni toho využili, ale nemyslím si, že by nás přehráli," řekl Palát.

Podívejte se na Palátův gól:

Tampa Bay postrádala v zápase svého nejproduktivnějšího hráče play-off Braydena Pointa, který se minule zranil, a prohrála po téměř třech týdnech a sérii šesti vítězství. Týmu chyběl kvůli jednozápasové suspendaci ještě další klíčový útočník Alex Killorn.

"Tohle vítězství jsme jim darovali," prohlásil trenér Tampy Bay Jon Cooper. "Bylo to o nás. Neudělali nic, o čem jsme nevěděli, že přijde. Nedostali nás pod tlak. Několikrát jsme se ale špatně rozhodli, nabídli jim pár šancí a jsou dost dobrým týmem, aby vás potrestali. To se dnes stalo," vysvětlil.

Skóre otevřel z dorážky Cal Clutterbuck a brankář Tampy Bay Andrej Vasilevskij se vyčítavě ohlídl na rozhodčího. Několik sekund před gólem mu naznačoval, aby přerušil hru, protože má problémy s pravým betonem. Zblízka vyrovnal v sedmnácté minutě bekhendem Michail Sergačev, ale Islanders odskočili ve druhé třetině brankami Adama Pelecha a Anthonyho Beauvilliera.

Slibný náskok ale neudrželi. "Ani si nemyslím, že by nás ztráta vedení frustrovala. Makali jsme dál," prohlásil Nelson, autor vítězné branky. "Bavíme se o tom, abychom se soustředili na přítomný okamžik. Je jedno, co se stalo předtím. Je to minulost. Žijeme tím, co se děje právě teď a na to se zaměřujeme. Jsem rád, že se kluci nenechali rozhodit a že našli cestu k výhře," těšilo trenéra Islanders Barryho Trotze.

Ve stejném duchu mluvili po porážce i hokejisté Tampy Bay. "Musíme se z prohry poučit a hodit ji za hlavu. To je vše, co můžeme udělat. Už nezměníme, co se stalo před pár minutami," uvedl Victor Hedman. "Chtěli jsme vést 3:0 na zápasy, to je jasné. Ve srovnání se stavem 2:1 je to velký rozdíl. Ale to je play-off hokej a na cestě se objeví překážky. Musíme najít způsob, je jak překonat," dodal Johnson.

Východní konference - 3. zápas:

NY Islanders - Tampa Bay 5:3 (1:1, 2:0, 2:2)

Branky: 13. Clutterbuck, 32. Pelech, 34. Beauvillier, 57. B. Nelson, 60. Pageau - 17. Sergačev, 43. Palát, 53. T. Johnson. Střely na branku: 35:37. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. B. Nelson (NY Islanders), 2. Sergačev (Tampa Bay), 3. Beauvillier (NY Islanders). Stav série: 1:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články