LaLiga - preview 1. kola

12.09.2020, 09:43, aktualizováno 13.09.2020, 08:39
Previews
Villarreal bude letos mít vysoké ambice a ty hodlá potvrdit hned v úvodním duelu proti Huesce. Hodně pochybně naopak vypadá Valencia, která chce o opaku přesvědčit v derby s Levante. Alavés se střetne s Betisem, Valladolid poměří síly s Realem Sociedad...
Deportivo Alavés - Real Betis  (neděle 14:00)
Jestli ve španělské LaLize existuje tým, který má rozhodně na víc, než co ukázala minulá sezona, je to Real Betis. Los Verdiblancos nechtějí zůstávat ve stínu Sevilly, rádi by se vrátili do bojů o evropské poháry, ale k tomu potřebují ustálit výsledky. Betis začne v Baskicku na Mendizorrotze, kde se mu v posledních letech celkem dařilo.

Betisu se už loni věštila poměrně světlá budoucnost. Do týmu přišla zajímavá jména jako Nabil Fékir, ale potenciál se na hřištích vůbec nepodařilo naplnit. Jinými slovy sezona Realu Betis byla jedním velkým zklamáním. Jak si Verdiblancos povedou v sezoně 2020/2021?

Domácí víceméně ustálili kádr, nadále v něm pokračuje veterán Joaquín i opory jako Fékir, Bartra nebo Iglésias. Největší posilou je ale zkušený trenér Manuel Pellegrini.

Optimální sezonu neměl ani Alavés. Šestnácté místo a jen tři body náskok před sestupovým Leganésem neudělalo fanouškům příliš radosti. Cíl Deportiva je pro novou sezonu jasný, hrát daleko od sestupového pásma a pokud možno si záchranu zajistit co nejdříve. Dopomoci by k tomu měl také nový trenér Pablo Machín. Čtyři kola před koncem soutěže vedl Depor dočasný kouč Juan Muňíz, ale vedení se rozhodlo pro jasnou cestu s Machínem. Nejde o žádného trenérského novice, naopak. Pablo Machín vedl Numancii, trénoval Gironu, Sevillu a Espanyol.

Deportivo se bude muset obejít bez Garcíi a nikdo další už na seznamu zraněných nefiguruje. Betis má více starostí, proti Alavésu nenastoupí Martin, Camarasa a Francis.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Duarte, Laguardia, Ely - Rioja, Pons, Battaglia, Pina, Méndez - Pérez, Joselu
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Emerson, Mandi, Bartra, Moreno - Guardado, Rodríguez - Fékir, Canales, Joaquín - Iglesias
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.11 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Real Valladolid - Real Sociedad  (neděle 16:00)
Real Valladolid se v minulé sezoně zachránil poměrně bez potíží a skončil na příjemné třinácté pozici. Tu by v nové sezoně rád ještě vylepšil, ale hned v prvním kole jej čeká těžký soupeř. Čerstvý účastník Evropské ligy ze San Sebastiánu.

Real Valladolid svého soka dobře zná, s Realem Sociedad se utkal už mnohokrát. A má to štěstí, že doma na Estadio José Zorrilla se mu enormně daří. Od roku 1993 si totiž baskický celek odvezl tři body jen ve třech případech a jinak se velmi často musel sklonit před svým soupeřem. Ve dvou posledních desetiletích se mu povedlo vyhrát jen dvakrát, což není zrovna optimální bilance. Real Valladolid se už dávno dostal ze škatulky vyjeveného nováčka, který bojuje o záchranu.

Teď je z týmu, který vlastní legendární útočník Ronaldo, nebezpečný soupeř, který zejména doma umí zatopit komukoli. Pokud na něčem má Real Valladolid opravdu zapracovat, je to jednoznačně jeho ofenziva. Za celou minulou sezonu dal Real jen 32 branek, což bylo mimochodem třetí nejnižší číslo v celé lize. V létě mu navíc odešel mladý útočník Enes Ünal a spolu s ním i talentovaný stoper Salisu.

Přesto je trenér Sergio González optimistou. "Máme zajímavý kádr a i když jsme přišli o některé tahouny z minulých sezon, tak si myslím, že vedení odvádí velmi dobrou práci. Přestupní termín ještě neskončil a já jsem zatím velmi spokojený. I s tím, jak se hráči na tréninku jeví. Na první zápas po delší době se moc těšíme a věříme, že i proti silnému soupeři si dokážeme poradit."

Třiačtyřicetiletý trenér a někdejší hráč Deportiva či Espanyolu Barcelona má k dispozici kompletní kádr a ani s koronavirem nikdo z jeho hráčů aktuálně už nebojuje. Sociedad je na tom v tomto ohledu mnohem hůř, protože pozitivní testy měli Willian José a také největší hvězda dosavadního přestupového období, David Silva. Zranění jsou Sola s Guevarou.

Real Sociedad zažil brilantní loňskou sezonu, kterou zakončil na skvělém šestém místě. To ho automaticky posílá do Evropské ligy.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Martinez, Sanchez, Fernandez, Pérez - San Emeterio, Alcaraz, Toni Villa, Orellana - Guardiola, Plano
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Munoz, Llorente, Elustondo, Gorosabel - Zubeldia, Guridi, Merino, Barrenetxea - Isak, Portu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.02 - 3.12 - 2.68
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - SD Huesca  (neděle 18:30)
Villarrealu se loňská sezona poměrně povedla a díky pátému místu se může opět těšit na poháry. Hned první duel v nové sezoně mu nabídne velmi hratelného soupeře, neboť se na Estadio de la Cerámica utká s nováčkem. Huesca ovládla druhou ligu a bude hodně motivovaná.

Villarreal prošel přes léto zásadní proměnou. V loňské sezoně se mu velmi dařilo a díky konečnému pátému místu se dostal do Evropy, ale ani to nebyl pádný důvod, aby vedení podepsalo další kontrakt s trenérem Callejou. Mělo totiž vyhlédnuto mnohem větší jméno. Novým koučem se ke konci července stal Unai Emery, který se vrací do Španělska ukázat, že působení v Arsenalu nijak neponičilo jeho renomé.

A přebírá hodně zajímavý tým. Kádr sice opustily dvě stálice posledních let, Santi Cazorla a Bruno Soriano, ale nově může Emery počítat třeba s Danim Parejem, Francisem Coquelinem, Gerónimem Rullim nebo také s mladíčkem Takefusou Kubem z Realu Madrid. Počítat ale nemůže s obráncem Albertem Morenem, který si vážně poranil koleno a musel na operaci, takže zmešká velkou část nadcházející sezony. Mimo hru jsou také Funes Mori, Bacca a Guerra.

Trenér Emery je hodně ambiciózní a v rozhovoru pro klubové stránky zmínil: "S nováčky je to hodně složité, hned na začátku sezony se chtějí všem ukázat a mají ten správný elán. Budeme muset hrát naplno a neponechat nic náhodě. Věřím, že máme kádr na to, abychom výrazně promluvili do boje o Ligu mistrů, která by pro Villarreal měla být prioritou."

Nyní se Villarreal střetává s týmem, s nímž v minulosti hojně obchodoval. V minulé sezoně v Huesce hostoval mladý útočník Raba, přičemž teď v létě Huesca koupila brankáře Andrése Fernándeze, který ve Villarrealu plnil jen roli dvojky. Huesca hrála se Žlutou ponorkou šest duelů a prohrála jen dva z nich.

Do první ligy se vrací jako vítěz té druhé. A bylo to hodně dramatické, protože první a druhý tým tabulky od sebe nakonec dělil jen jeden bod. S posilami to ale vedení zatím rozhodně nepřehání a nejslibnější posilou se stal mladý obránce Maffeo, kmenový hráč Stuttgartu.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Pedraza, Pau Torres, Albiol, Peña - Kubo, Parejo, Iborra, Chukwueze - Alcácer, Moreno
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Luisinho, Insua, Pulido, Cofrades - Mosquera, Mikel Rico - Juan Carlos, Ferreiro, Rafa Mir - Okazaki
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.13 - 6.22
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Levante UD  (neděle 21:00)
První kolo a hned derby. Valencia otevře novou sezonu v domácím zápase s Levante a má co napravovat. Netopýři si nezajistili evropské poháry a válčit tak budou na jedné frontě, což by mohla být jejich výhoda. Levante je tradičně vyrovnaným soupeřem, poslední vzájemný souboj skončil plichtou 1:1. Utkání na Mestalle bude z důvodu koronavirových opatření postrádat diváky.

Valencia neprožila dobrou poslední sezonu a teď má před sebou nápravu, jak jinak, než s novým koučem Javim Graciou. Někdejší lodivod Watfordu se ve španělské lize naposledy objevil v roce 2016, když trénoval Málagu. Následně si zkusil angažmá v Rubinu Kazaň, aby později skončil ve Watfordu. Sami fanoušci úplně nevědí, co od padesátiletého kouče očekávat, doufají však ve zlepšení a v návrat do evropských pohárů, potažmo do bojů o první čtyřku.

Javi Gracia byl s předsezónní přípravou spokojen a pro oficiální stránky klubu se nechal slyšet takto: "Rosteme jako tým a posilujeme naše sebevědomí. Chceme, aby se to odrazilo na hře a výsledcích," věří Gracia. Netopýři se chtějí v sezoně 2020/2021 poučit. Jejich forma po koronavirové přestávce nebyla optimální, zároveň ale platí, že ani začátek se Valencii úplně nepodařil. Ve fanoušcích stále zůstává hořká pachuť nad odvoláním Marcelina a jeho nahrazením Albertem Celadesem. Špatné výsledky nakonec zlomily "vaz" i jemu a po dočasném angažmá Vora byl jmenován Javi Gracia.

Valencia nepatří mezi favority na titul, dokonce nepatří ani mezi favority na umístění v TOP 4, počítat se s ní ale musí. V tabulce by měli Valencijští hrát rozhodně výše než jejich soupeř z Levante.

Hosté měli na rozdíl od Los Che poměrně dobrý po koronavirový závěr a v tabulce nakonec obsadili dvanácté místo. Levante si žádné přehnané cíle nedává. Klidný střed tabulky a hlavně vyhnout se sestupové propasti by mělo být prioritou.

V brance Los Che nebude Nizozemec Jesper Cillessen, který léčí zdravotní neduhy a se kterým nebylo vedení plně spokojeno. Na marodce jsou i Guedes, Gameiro a Lato. Kompletní nebude ani Levante, které postrádá Martího, Rochinu a Doukourého.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Doménech - Gayá, Mangala, Paulista, Wass - Kondogbia, Račić - Guedes, Kang-In, Vallejo - Gómez
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Miramón, Pier, Duarte, Clerc - Frutos, Campaňa, Radoja, Bardhi - Morales, León
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.57 - 3.46
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - Celta Vigo  (sobota 16:00)
V sobotu se odehrají tři duely prvního kola nejvyšší španělské soutěže a výkop nové sezony zajistí týmy Eibaru a Celty Vigo. Týmu z Galicie se na Estadio Municipal de Ipurua v Eibaru rozhodně nedaří tak, jak by si jeho fanoušci snad představovali.

Celta Vigo vyhrála na tomto stadionu v rámci ligy naposledy v roce 2017 a jinak je téměř pravidlem, že v souboji těchto dvou týmů vyhrává domácí mužstvo. Při dvou předchozích návštěvách Eibaru se Celta dokonce nedokázala ani jednou střelecky prosadit a pokaždé prohrála. Celkově se dá říct, že loňský ročník nebyl shovívavý ani k jednomu soupeři. Eibar zakončil sezonu na 14. místě se dvaačtyřiceti body na kontě.

Nedařilo se mu především v obranné práci, protože jeho defenziva dostala 56 branek, což je v rámci celé ligy jen podprůměrný výsledek. Přes (hodně krátké) léto doposud přivedlo vedení Eibaru dva záložníky, zkušeného Recia s Polákem Damianem Kadziorem, jinak kádr nijak výrazně neposílil. Ale netřeba panikařit, přestupové léto se plynule protáhne až do podzimu, takže čas na sestavení silnějšího týmu tu stále je.

Možná i proto je zkušený trenér José Luis Mendilibar zatím velkým optimistou. "Jsem s kádrem v tuto chvíli spokojen. Pracuji vždy s tím, co mám. Máme s vedením skvělé vztahy, myslím, že hledáme stejnou cestu a rozumíme si i s ohledem na případné posily. Samozřejmě potřebujeme kádr doplnit, ale nechystáme žádné velké změny. Věřím, že v tomto roce dopadneme lépe než v tom minulém, protože jsme chvíli bojovali i o záchranu a tomu se teď chceme vyhnout."

Eibar v tuto chvíli postrádá Josého Angela, který se vrátí až na začátku příštího roku po zranění kolena, a také zkušeného Anaitze Arbillu. Celtě stále chybí dva brankáři, Blanco s Álvarezem.

Celta to měla na konci ročníku mnohem horší a víc stresující. Do posledních chvil totiž bojovala o záchranu, kterou uhájila vlastně až v posledním kole remízou s Espanyolem. A něco podobného tento rok nebude chtít připustit.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Rodríguez - Soares, Oliveira, Bigas, Tejero - Inui, Diop - Exposito, Leon, Enrich - Kike Garcia
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Juncà, Araujo, Aidoo, Mallo - Tapia, Baeza - Nolito, Suarez, Mendez - Iago Aspas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.77 - 3.12 - 2.92
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Granada CF - Athletic Bilbao  (sobota 18:30)
LaLiga se konečně zase rozjede, byť první kolo nám nabídne pouze sedm duelů. Do sebe se pustí také týmy Granady a Bilbaa, které svůj duel sehrají místo pátku v sobotu. V jejich případě platí, že většinu duelů vyhrává domácí tým. Jak si Granada s touto statistikou poradí?

Granada v minulé sezoně zaujala zejména ze začátku, kdy předváděla velmi dobré výkony a udivovala schopností porážet i mnohem větší a zkušenější týmy. Chvílemi se maličký celek dokonce hřál na první příčce a na záda se mu dívaly i kluby jako Barcelona, Valencia nebo Real Madrid se Sevillou. Nakonec z toho byl zase jen nováčkovský elán, Granada tak vysoké tempo se svým kádrem prostě vydržet nemohla.

Celkově to byl snový ročník, který Granada zakončila tím nejlepším možným způsobem. Vzhledem k tomu, že v poslední kole vyhrála 4:0, poděkovala fanouškům aspoň symbolicky a nakonec se podívá do Evropské ligy! Předkolo čeká Granadu 17. září proti týmu Teuta Durrës. Pro provinční celek to je úžasný výsledek, na nějž budou obyvatelé Granady bezesporu ještě hodně dlouho vzpomínat. A teď je tu nová sezona, takže Granada se pokusí svůj poslední úspěch zopakovat.

I trenér Diego Martínez, který měl velkou zásluhu na skvělém výsledku, si dobře uvědomuje, že teď se s Granadou musí počítat. "V minulé sezoně jsme pro hodně soupeřů byli jasnými outsidery, se kterými si chtěli vylepšit statistiky. Pak ale pochopili, že máme svou hrdost i svou hru a že se umíme prát, takže je potřeba nás respektovat. V tomto ohledu bude nyní trochu náročnější získávat body tak jako v sezoně minulé. Ale nesmírně se na to těšíme."

Granada před duelem s Bilbaem postrádá dva hráče, neboť Dimitriho Foulquiera trápí svalové potíže a veterán Jorge Molina se na konci srpna nakazil koronavirem. V tomhle má Bilbao nespornou výhodu, protože jeho kádr je kompletní.

Pro Bilbao to nebyl povedený ročník. Baskičtí Lvi i přes slibné záchvěvy formy skončili až na jedenáctém místě a získali o pět bodů méně než Granada, takže jejich sen o Evropě se uzavřel smutně. Poslední zápas sezony sehráli Baskové právě s Granadou a v něm dostali památnou čtyřku.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Escandell - Neva, Vallejo, Sanchez, Diaz - Herrera, Gonalons - Montoro, Vico, Puertas - Soldado
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - De Marcos, Alvarez, Martinez, Balenziaga - Dani Garcia, Lopez - Muniain, Raul Garcia, Morcillo - Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 2.91 - 3.17
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cádiz CF - CA Osasuna  (sobota 21:00)
Třetí sobotní duel už konečně přinese něco nového. Do bojů o záchranu se totiž pustí jeden ze tří nováčků v lize, Cádiz. Na trávník skromného stánku Estadio Ramón de Carranza pro 22 tisíc diváků přijede už mírně protřelá Osasuna.

Pro Cádiz to bude hodně těžké utkání. První soutěžní duel nového ročníku odehraje proti týmu, kterému se loňská sezona povedla nad očekávání dobře. Tým z Pamplony byl před sezonou jednoznačně pasován do role outsidera, který bude mít velké potíže se samotnou záchranou. Tak to ale nebylo. Osasuna předvedla několik velmi dobrých zápasů, udržela si konstantní formu a sezonu zakončila na skvělém desátém místě.

Daleko za sebou nechala slavnější týmy jako Athletic Bilbao, Real Betis nebo Celta Vigo. I proti Cádizu bude Osasuna jasným favoritem. Hovoří pro ni mimo jiné historie vzájemných duelů. Z osmi dosud odehraných zápasů totiž Osasuna prohrála jen jediný. I to vede hostujícího trenéra Jagobu Arrasateho k pozitivním myšlenkám před utkáním.

"Jsme natěšení na nový ročník LaLigy, fotbal nám opravdu chyběl. Dokážu si představit, jak moc fanoušci trpí tím, že nejsou na stadionech v kontaktu s hráči i spolu navzájem. Teď s tím nic neuděláme, takže je naší povinností jim alespoň ukázat skvělé výkony na hřišti. Cádiz jsme v posledních týdnech poměrně sledovali a připravovali se na něj. Nebude to snadné, nováček je často v laufu. Ale věřím, že svou úlohu zvládneme."

Taky trenér Arrasate má za sebou čerstvou zkušenost s onemocněním covidem, ale již je v pořádku. Mimo hru ale zůstává hned pět jeho hráčů. Rubén García, Brandon a také Cardona mají svalové potíže. Kromě nich si Darko Brašanac vykloubil rameno a musel být operován. Největší trable má ale útočník Ávila, který si přetrhl vazy a musel na operaci.

Cádiz podobné potíže nemá a může počítat s kompletním kádrem. Kádrem, který v minulém ročníku druhé nejvyšší ligy pečetil postup mezi španělskou elitu konečným druhým místem. Jeho hlavní zbraní byla především obrana, která inkasovala za 42 zápasů jen 39 branek. V tomto směru se jí nikdo z druhé ligy nevyrovnal. Do první ligy se vrátil poprvé po dlouhých čtrnácti letech. A fanouškům už stihl představit i první velkou posilu, útočníka Álvara Negreda.
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Cifuentes - Espino, Cala, Mauro, Akapo - Augusto Fernaández, Mari, Bodiger - Salvi Sanchez, Negredo, Malbašić
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Perez, David Garcia, Hernandez, Vidal - Oier, Torrò - Ruben Garcia, Torres - Adrián, Gallego
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.34 - 2.84 - 2.68
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Deportivo Alavés00000:00
 Athletic Bilbao00000:00
 Villarreal CF00000:00
 Real Sociedad00000:00
 Real Valladolid00000:00
 Levante UD00000:00
 Valencia CF00000:00
 Getafe CF00000:00
 Real Madrid00000:00
 Granada CF00000:00
 Real Betis00000:00
 CA Osasuna00000:00
 Cádiz CF00000:00
 Celta Vigo00000:00
 SD Eibar00000:00
 Elche CF00000:00
 FC Barcelona00000:00
 Sevilla FC00000:00
 Atlético Madrid00000:00
 SD Huesca00000:00
Zbývající zápasy
13.09. 17:00Real Madrid - Getafe CF (zápas odložen)
13.09. 17:00FC Barcelona - Elche CF (zápas odložen)
12.01. 00:00Atlético Madrid - Sevilla FC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (99)

Přidat komentář
CHONG

Dáme tipovačku?

1 Mistr

2 Top 4

3 Sestup

4 Nejlepší hráč

5 Nejlepší střelec

6 Nejlepší nahravač

7 Největší talent

8 Nejlepší trenér

9 Největší překvapení (klub, hráč, trenér)

10 Největší zklamání (klub, hráč, trenér)

Reagovat
DrQQ

1=Barca

2=Barca, Real, Atlético, Sevilla

3=Elche, Huesca, Osasuna

4=Messi

5=Messi

6=Messi

7=Fati

8=Koeman

9=Villarreal, Fati, Koeman

10=Valencia, Hazard, Javi Gracia

Reagovat
Kenneth

1. Real Madrid

2. Real, Barca, Sevilla, Villareal

3. Elche, Eibar, Huesca

4. Messi

5. Messi

6. Messi

7. Ansu Fati

8. Emery

9. Villareal, Negredo, Emery

10. Atletico, Hazard, Simeone

Reagovat
roman1978

Barca

Barca, Real, Sevilla, Atlético

Osasuna, Elche, Huesca

Leo

Leo

Leo

Pedri

Lope

Valencia, Pedri, Koeman

RSSS, Eden, ZZ

Reagovat
Raul=Real

1. Real

2. Real, Barca, Sevilla, Atletico

3. Cadiz, Huesca, Elche

4. Messi

5. Messi

6. Messi

7. Fati

8. Lopetegui

9. Villareal, Jovic, Koeman

10. Atletico, Hazard, Simeone

Reagovat
ADM

1. Barca

2. Barca, Real, Sevilla, Villareal

3. Ani neviem kto postúpil

4. Messi

5. Messi

6. Messi

7. Fati

8. Lope

9. Ponorka, Dembelé, Emery

10. Atletico, Coutinho, Simeone

Reagovat
santini

1. Real

2. Real, Sevilla, Villarreal, Atletico Madrid

3. Alaves, Huesca, Elche

4. Messi

5. Griezmann

6. Koke

7. Fati

8. Emery

9. Villarreal, Griezmann, Emery

10. Valencia, Hazard, Garcia (Celta - pôjde túto sezónu ako prvý ))

Reagovat
Visca el barca

1 Barca

2 Barca, Real, Atleti, Sevilla

3 Cadiz, Huesca, Elche

4 Messi

5 Messi

6 Dembele

7 Fati

8 Koeman

9 Socky, Dembele, Koeman

10 Valencia, Hazard, Simeone

Reagovat
CHONG

Za mě teda:

1 Real

2 Real, Atlético, Barcelona, Sevilla

3 Elche, Valladolid, Alavés

4 Messi

5 Messi

6 Messi

7 Fati

8 Lope

9 Geta, Mata, Bordalás

10 Valencia, Jovič, Koeman

Reagovat
smazaný uživatel

1. Real

2. Real, Sevilla, Barcelona, Villarreal

3. Eibar, Elche, Valladolid

4. Casemiro

5. Benzema

6. Kroos

7. Rodrygo

8. Zidane

9. Mendy a Villarreal

10. Hazard a Atlético

Reagovat
Ed_Hazard

1 Real

2 Real, Sevilla, Barcelona, Atletiko

3 Celta, Eibar, Cadiz

4 Messi

5 Messi

6 Odegaard l

7 Fati

8 Zidane

9 Betis, neviem, Gracia

10 Barcelona, Griezman, Koeman

Reagovat
Jordi Alba

1. Barcelona

2. Barcelona. Real, Sevilla, Villarreal

3. Elche, Valladolid, Alavés

4. Messi

5. Messi

6. Messi

7. Fati

8. Lopetegui

9. Villarreal, Kubo, Koeman

10. Valencia, Morata, Bordalás

Reagovat
CHONG

Reagovat
Jordi Alba

Většina spíš přání, než tip. Ten Bordalás byl spíš takový rýpnutí, ale Evropu imo neudělají.

Reagovat
CHONG

S tím Bordalásem mi bylo hned jasné, kam míříš Co se týče Evropy, tak po té loňské koncovce nám asi moc lidí nevěří, ale důležité je, že vedení nesedělo na zadku, pročistilo útok (což bylo nezbytné) a udrželo zbytek týmu a hlavně Bordaláse. Real, Atlético, Barcelona a Sevilla jsou asi jistí a tak na dva fleky zbývá podle mě šest kandidátů (ostatní na boj na Evropu nemají), ale Valencia je odepsaná, Athletic bude bojovat sám se sebou, Granada a Socky podle mě nezvládnou boj na dvou frontách, takže mi zbývá Betis a právě Geta, tak uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálně papírově největšího favorita si zapomněl zmínit, Ponorka jako jedna z opravdu minima týmů v lize se přes léto dokázala posílit. Myslím, že dokonce tak kvalitně, že by mohla prohnat minimálně Sevillu, při souhře několika okolností třeba i Atlético.

Reagovat
CHONG

Jasně, Ponorka mi vypadla z toho výčtu Real a spol. u kterých beru Evropu jako jistotu, ostatně takhle mi nevychází ani to, že zbývají jenom dva fleky

Reagovat
Jordi Alba

Zajímavý počty. Betis je zajímavý úkaz, kádr nemají špatnej, ale ty výsledky to je hrůza.

Reagovat
CHONG

Věřím, že Pelle bude trefa do černého.

Reagovat
ACSeRw!n

1. Real Madrid

2. Real Madrid, Barcelona, Sevilla, Atletico

3. Huesca, Eibar

4. Hazard

5. Benzema

6. Odegaard

7. Odegaard

8. Zizu

9. netusim

10. Barcelona, novy holandsky hraci

Reagovat
Messiáš

1. Barcelona

2. Barcelona, Real, Sevilla, Atletico

3. Elche, Huesca, Eibar

4. Messi

5. Messi

6. David Silva

7. Fati

8. Emery/Koeman

9. Villarreal (vyhraje EL a pujde do LM), Oscar Rodriguez/Joao Felix, Emery)

10. Atletico/Valencia, Hazard, tezko rict > Simeone/Zizou

Postup ze Segundy: Espanyol, Almeria, Mallorca

Reagovat
Gazdo

1. Barca

2. Barca, Real, Atleti, Sevilla

3. Cadiz, Elche, Huesca

4. Messi

5. Messi

6. Messi

7. Fuuuu to je tazke... Fati, Pedri, Puig, Vinicius, Kubo

8. Zvlastne ale mam pocit ze Koeman

9. Koeman, ak pride tak Depay ak nie tak Dembele, Vilareal

10. Getafe, Simeone, Alba

Reagovat
ttopi

Jeste bych tam dal zvlast tip na 2., 3. a 4.misto když už musí každej mistra psát hned i na další řádek

Reagovat
CHONG

Klidně můžeš

Reagovat
Hafna

1 Real Madrid

2 Real, Atletico, Barca, Sevilla

3 Cádiz, Valladolid, Huesca

4 Courtois

5 Messi

6 Messi

7 Rodrygo

8 Zidane

9 Betis, Rodrygo, ten z Eibaru

10 Sociedad, Busquets, ten ze Sociedadu

Reagovat
smazaný uživatel

1. Real

2. Real, Sevilla, Barca, Atleti

3. Cadiz, Alaves, Huesca

4. Messi

5. Messi

6. Messi

7. Kubo

8. Lope

9. Villareal, Kubo, Emery

10. Atleti, Griezmann, Koeman

Reagovat
HalaMadrid_Flx

1. Real Madrid

2. Barca, Atleti, Sevilla

3. Elche, Huesca, Osasuna

4. Modrič

5. Benzema

6. Messi

7. Fati

8. Lope

9. Griezmann

10. Hazard

Reagovat
Eichel

1.Real

2. Real, Barca, Atlético, Sevilla

3. Cádiz, Huesca, Elche

4. Messi

5. Messi

6. Messi

7. Fati

8. Lope

9. Valencia od ktorej sa nič nečaká, Pedri, Bordalás

10. Atlético, Hazard, Simeone

Reagovat
ADM

Videli ste ratingy vo Fife?

Casemiro 89 (druhý naj záložnik v hre)

Busquets 87

Alba 86 (top LB 87)

Wijnaldum 85 vs Thiago 85

Gnabry 85 vs Parejo 85

https://www.pcgamer.com/ea-fifa-21-ratings-top-100-best-players/

Reagovat
misinho7

Ako nieco je smiesne ale ten Case je konecne poriadne ohodnoteny a nie totalne podcenovany. Bez neho by sme boli caato v prdeli. Na svojej pozicii možno aj naj. Prajem mu nech sa mu konecne dostane vacsieho uznania.

Reagovat
Mercury

Spis extremne precenovany.

Reagovat
CHONG

To je zase co za výkřik do tmy? Kdo konkrétně Caseho přeceňuje? Vždyť jeho nepřeceňují ani madridisti...

Reagovat
Mercury

Prave ze strany vas madridistu. Ja chapu, ze pro vasi hru je dlouhodobe dulezity, ale neni to pro me jednoduse zadna extratrida (ani na svem postu). Mozna mam o top kvalite na DM proste jen jine predstavy, ale Caseho jsem videl mockrat a...nic.

Reagovat
Eichel

Reagovat
misinho7

ked on je precenovany tak potom uz vazne neviem..pri tom co dokazal a akou bol klucovou postavou v time je praveze brutalne podcenovany..

Reagovat
Largo

Reagovat
Phillipinho

Case je dobrej a celou sezonu byl vybornej. Bohuzel i kdyz se na balonu zlepsil, porad je dost limitovanej, cehoz hodne vyuzivalo City.

Reagovat
smazaný uživatel

Vážně nechápu, jak vždy v tomto období dokáže takovou masu lidí rozpálit pár číslíček v nějaké parodii na fotbal.

Reagovat
ACSeRw!n

Fifa

Reagovat
Gazdo

Ako kazdorocne su cisla top hviezd vo fife smiesne. Ale vazne asi nepoznam cloveka co instantne nevyhadze v kariere vsetky hviezdy po 30 a pred 30 a nenakupi 18 rocnych zasranov s potencialom 99

Reagovat
smazaný uživatel

Já nedávno zkusil poprvé v životě kariéru a je to teda otřesně nehratelné dlouhodobě.

Myslel jsem, že serou jen na NHL, ale už i ta FIFA stojí za velké hovno.

Reagovat
Gazdo

Dlhdodobo je to nehratelne. Moj rekord su tri sezony. Problem je ze vo fife sa naucis nejaky mechanizmus a ide to same na najtazsej urovni dokaze kludne vyplieskat s valenciou barcelonu 7-8:0 to je proste zle. Ako arkada fajn ale inak sa to dlhodobo neda hrat. A na offline mod fifa serie uz roky a ani sa to nejak nesnazia skryvat. Za offline sa totiz neplati a preto ani nejako neriesia. Naco ked FUT generuje prachy? Dokonca je celkom vtip ze u tejto najnovsej fify v podstate na rovinu povedali ze je to len upgrade supisiek ale cena rovnaka Konami to povedali uplne priamo a cenu znizili. Ale EA je zlo

Reagovat
smazaný uživatel

Vážně nechápu, jak vždy v tomto období dokáže takovou masu lidí rozpálit pár číslíček v nějaké parodii na fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

sakra, reakce to měla být

Reagovat
patas92

Jsem teda dost zvědavý, jako to Koeman ve výsledku poskládá. Puig by měl mít jednoznačně jistý základ a Trincao si dneska dost hlasitě řekl o místo v týmu. Naopak Dembele je furt stejně hloupý fotbalista a Griezmamm furt stejně ztracený, na hrotu ani na kraji hrát nemůže a na jeho pozici jsou lepší/vhodnější Puig s Messim. Oba s Dembelem prodat, dokud je čas.

Reagovat
roman1978

Já bych i tak rád viděl útok z prvního poločasu, zálohu z druhého poločasu a vzadu něco bez piqueho a lengleta. Aspoň jeden zápas.

Reagovat
Gazdo

Lenglet nie je vylozene traged ale nemoze hrat zaklad v klube ako Barcelona. Myslim ze s tym sa ani nekupoval a ze s tym ani on sam neratal. To ma byt cisty 3 stoper ktory si svoje odohra a nekeca ked nenastupi. Pique je stale nas najlepsi stoper coz je fakt do placu a nie je jeho chyba ze uz vo svojom veku po tych trofejach nema vykonnost ako na top urovni. Nie kazdy to ma v sebe aby makal do 40 a Pique by mohol kludne plnit ulohu mentora pre Garciu ak sa vrati do barcy. Ale stale nam tym padom chyba este jeden stoper lebo Araujo zatial nepresvedcil a s Todibom sa ocividne nerata

Reagovat
sylarko

a ako hodnotis vykon coutinha?

Reagovat
smazaný uživatel

Líbil se mi i Aleña, proto nechápu snahu získat Wijnalduma a rozhodne souhlasím s Trincaem, vůbec jsem ho neznal, ale byl výbornej, připomínal mi di Mariu

Reagovat
patas92

Alena na šestce je zajímavá volba, líbilo se mi, jak to dával rychle z nohy z druhého doteku. Ale myslím, že ligový tým by tu zálohu s Busquetsem přejel. Obzvlášť s Messim a Dembelem před nima. Naopak Puig s Frenkiem na double pivotu proti slabším soupeřům klidně

Reagovat
smazaný uživatel

U Wijnalduma proste nevidím žádnou přidanou hodnotu, myslím ze záloha ve složení de Jong, Busquets, Pjanic (bohužel), Aleña, Puig a Coutinho je dostačující i když je to samozřejmě závislý od toho co chce Koeman hrát....příchod Wijnalduma by znamenal míň času pro Puiga s Aleñou, podle mě naprosto zbytečnej nákup...každopádně to přehlížení Puiga musí skončit, už teď má s klidem na to hrát základ

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem viděl i včera Wijnalduma proti Bielsově presinku, tak je to hráč, který nám nemá co nabídnout, jelikož v LaLize se hraje jinak a jeho práce s míčem na malým prostoru je velmi omezená. A přivádět ho kvůli pár zápasům v LM, kde beztak brzo vyhučíme, mi přijde naprosto zbytečný.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukal jsem teda jenom na krátký sestřih, ale Riqui mi strašně připomíná nástup Iniesty do áčka. Kamkoliv ho narveš, tam zahraje super, strašně chytrý hráč. Křídlo, F9, klasický střeďák, ofenzivnější, ani na kraji zálohy ve 442 se neztratil, úctyhodná vlastnost. Trincao je takový opak Dembélého, který má sice větší potenciál, ale Trincao dělá na hřišti lepší rozhodnutí, což Dembélému chybí, dva skvělý driblinky/zápas to nevytrhnou. Griezmannovi teda nevěřím vůbec, jak už jsem zmínil, podle mě už uvadá i fyzicky a jeho výkonnost není pouze o tom, na jaký pozici se pohybuje. Jinak s takovou obranou by byl zázrak vyhrát titul, ačkoliv ani Real nevypadá na papíře nějak nepřemožitelně. Jediný, na co se fakt těším a na čem se podle mě dá stavět, je středová dvojice Frenkie-Riqui, jinak čekám jednu z řady sezón, kdy bude hlavním úkolem uklidit část bordelu a snížit mzdový náklady.

Reagovat
Gazdo

Alena sa ti ako pacil? Mna teda ten chlapec vzdy ked nastupi presvedcuje ze na to ma. Jasne Riqui je a asi aj bude lepsi ale odpisovat Alenu ktory je taky typicky hrac na pomedzi zakladu lavicky je podla mna hlupost. Ak to zase urobim tak fakt neviem uz akeho trenera treba aby zacal davat sance mladym. Prichod Wijnalduma nedava zmysel uz len z principu ze mame niekoho mladsieho, perspektivnejsieho a technicky zdatnejsieho ako on. Vcera Alena opat ukazal podla mna ze na to ma tak snad to uvidi aj Koeman

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem jenom sestřih, takže nechci soudit. S Aleňou do rotace nikdo nemůže mít problém, teď musí být prioritou pročistit kádr a dát šanci levným odchovancům, věřím tomu, že minimálně několik z nich se dokáže chytit. Koeman prý Aleňu hodně chválil za přípravu.

Reagovat
Baronne

Pročistí se ten kádr? Jestli Luis zůstane, kdo nakonec reálně odejde, jenom Raki a Vidal?

Reagovat
smazaný uživatel

Po jednom polocasu soudit, ze Trincao je lepsi nez Dembele, omg...

Reagovat
smazaný uživatel

Nikde neříkám, že je lepší, pouze to, že dělá lepší rozhodnutí, opravdu nevím, z čeho si ten závěr vycucal. Ale popravdě by mě to příliš nepřekvapilo, protože Dembélé stejně nevydrží pohromadě.

Reagovat
Gazdo

Ja nejak tak verim ze Dembo zostane tuto sezonu uz zdravy. Ocividne trosku aj nabral na vahe a z treninkov co som videl je ze do toho naozaj dava vela a vyzera ze to konecne mysli vazne. Aj ked mu pravdepodobne peniaze zo zaciatku angazma u nas trochu ucarovali, ani jeho nemoze bavit v jeho veku stale sediet na tribune kvoli zraneniam a vyzera ze s tym chce nieco spravit

Reagovat
ADM

Rozmyslam, či je tento príspevok v tvojom pripade mladicka nerozvážnosť alebo obyčajná neskúsenosť.

Reagovat
Gazdo

Coze co?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já taky věřím, že u nás dá do konce smlouvy jednu slušnou sezonu, ale bude to kontraproduktivní, jelikož si tím zajistí další megasmlouvu.

Reagovat
smazaný uživatel

No přesně z toho, že ti stačí jeden nez bezvýznamný poločas proti Tarragoně, abys okamžitě soudil, že dělá lepší rozhodnutí :) ale chápu, dnes je tento přístup tak běžný, že ti to nedocvakne možná ani teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak by mně mohl stačit jeden poločas, když jsem ho ani neviděl, jelikož jsem tady už zmiňoval, že jsem viděl pouze krátký sestřih. Trincaa jsem viděl několikrát, je to bezpochyby zajímavý hráč. Za tím, že Dembélé má vyšší potenciál, ale je nekonzistentní a nevydrží pohromadě, si úplně v pohodě dokážu stát.

Reagovat
patas92

A nebo to je na základě dosavadních Dembeleho tragických sezon, protože aby byl Trincao horší, to snad ani nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Když vidím Richarlisona, tak to by byl k Messimu skvělý ST/LW. Myslím, že jim to s Jamesem a celým Evertonem bude šlapat.

Reagovat
patas92

Toho jsem tolikrát neviděl. Nakupovat z Anglie je ale skoro nemožné a bude se to ještě zhoršovat. Já furt myslím, že by Depay jako ST nemusel být špatný a tak nějak doufám, že zprávy o tom, jak Barcelona čeká na konec přestupáku kvůli co nejnižší ceně, jsou pravda. Zatím to ale spíš vypadá tak, že na něj (a na kohokoliv jiného, i Garciu) peníze nejsou a nebudou, a půjde se do sezóny s tím, co je.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Anglie je úplně jinde a zatímco ve Španělsku se za celý léto prakticky nic nestalo (kromě toho, že Real rozprodává kádr, aby dal něco dohromady za Mbappého), v PL se pořád jede dál, některý kluby i zvýšily otáčky, jelikož cítí šanci. Nevím no, Depay je další hráč do stejnýho prostoru jako Messi, Coutinho, Griezmann a spol. Dal by se využít v případě křídel sbíhajících si do středu, na což ale nehrajeme. Třeba Messi, Depay, Griezmann je záruka nedostatku pohybu, přihrávek do nohy a pomalých akcí, radši bych tam viděl někoho výbušnějšího, proto se mi i líbí ten Richarlison.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm, tak Richarlisona si skrtam

Reagovat
Eichel

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu o čem mluvíš. V obdobích, kdy byl pár měsíců zdravý, hrál dobře a měl i slušná čísla. Tragickou hru si spojuju spíš se jmény jako Aleix Vidal, Malcom, Gomes nebo nejnověji Firpo. Rozhodně ne Dembélé.

Reagovat
Ed_Hazard

To co hovorite o treningovom zapase?

Reagovat
ADM

Prípravný zapas vcera

Reagovat
Baronne

Tolik tipů na titul pro Barcu , to fakt věříte, že si všechno sedne? Já si nejsem ani jistej u Messiho, jestli do toho dá všechno, jestli nebude hrát s pachutí, kort když se nebude dařit, a ani bych se mu nedivil.. Vůbec nevěřim Griezmannovi, Koeman je taky obrovskej otazník.. Za mě teda jasnej favorit na titul Real.

Reagovat
misinho7

Ale to neboli tipy ale skor priania. Kazdy dal toho komu fandí preto som tam radsej ani nic nepisal, ono bolo by fajne keby tam tipy dal niekto kto nefandi Barce co Realu.

Reagovat
Baronne

Ale tak měla by to bejt tipovačka spíš než přání ne?

Reagovat
misinho7

Ta... ludia sa nevedia odosobnit od svojho klubu.

Reagovat
Ed_Hazard

Ja som tipoval. Nedaval priania. Ver ze si neprajem Messiho na Pichichi a podobne..

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
misinho7

Skor som myslel tie tipy na titul o ktorych hovoril Baronne. ak by si si prial Messiho bolo by s tebou veru niečo zle

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl, La Liga je tak chudá soutěž, ze nemuzou udelat plachty na dolni sedacky, a proto tam musi tudíž mit furt tu dmntni grafiku z Fify 2000?

Reagovat
Mass

Mě baví, jak pouští ten ruch z repráků při faulech

Reagovat
Visca el barca

To vážně chce Luis na sílu zůstat? Jinak včera mě překvapil Trincao, to je hodně šikovnej hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když ho vyhazují takhle trapným způsobem jak nějakou poslední uklízečku, tak se mu ani nedivím. Ale myslím, že nakonec skončí v Juve, akorát Barcu ještě trošku finančně oškube.

Reagovat
smazaný uživatel

Ponorka tragická a Emery vypadá, že se každou chvíli rozbrečí, to musí být pro hráče šílený mít na lavičce takovýho trenéra.

Reagovat
PP

ano, je..

Reagovat
smazaný uživatel

Borci jsem prave ve Valencii, nevite na kterem kanalu se da sledovat derby? Diky moc

Reagovat
Mass

To tam někde nevysílají v baru?

Reagovat
smazaný uživatel

Prekvapive tady fotbal nikoho nezajima v tech par otevrenych barech.

Reagovat
Mass

Bojkotujou Lima?

Reagovat
smazaný uživatel

Tezko rict, mozna jen bydlim v blbe ctvrti. Na stadion jsem nemel sanci se dostat samozrejme a zitra uz zase odlitam, tak celkem skoda. Navic kdyz vidim ty 4 goly za polocas, kdybych to mel moznost v nejakem baru sledovat, tak by to byla parada.

Reagovat
LAM

Zkusim to ještě tady.

Nevíte někdo na 100% jestli Barca TV(membership za 40 euro)obsahuje i livestreamy ze zápasů Ligy a LM?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, jsou tam pouze záznamy celých zápasů, sestřihy, dokumenty atd. Záznamy celých zápasů byly myslím hned po skončení u LM a 24 hodin u LaLigy, ale už si to úplně přesně nepamatuju.

Reagovat
Tommy$

Kangin je velmi zajimavej hráč

Reagovat
Mass

Můj novej oblíbenec (po Rodrigovi)

Reagovat
Phillipinho

I ten Yunus sedmnactiletej vypada zajimave

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mass

Pěknej zápas Valencia-Levante, u Valencie víc nepřesností, ale míň se zbytečně drží balon a víc běhá, tempo hry je mnohem rychlejší než minulou sezonu. Musah mě příjemně překvapil, skvělá náhrada za Ferrána. Levante chvílema připomíná kontrolou hry Real, chvílema sou zase na segundu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vallejo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele