InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Všeználek

    Čtvrtek 2.5 10:00 - Knihovna, Písek

    Veselé pásmo říkanek, básniček, písniček a tvořivého hraní.

  • Hrátky v knihovně

    Čtvrtek 2.5 9:30 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Suché Vrbné

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na Jordánu proběhnou v neděli veslařské závody po více než 50 letech

Na Jordánu proběhnou v neděli veslařské závody.

Na Jordánu proběhnou v neděli veslařské závody.

TÁBOR - Veslařský oddíl VS Tábor pořádá v neděli 13. září k šestistému výročí založení města Tábora závody na zkrácené trati. Závody jsou součástí a vyvrcholením Jihočeského poháru a konají se na Jordánu po dlouhých 56 letech. Táborská šestistovka bude závodem ve sprintu, jméno jí dalo výročí založení města. Zastupitelstvo města Tábora i Český veslařský svaz tuto myšlenku podpořily. Závody tak mohou odstartovat v neděli v 10 hodin. Vyvrcholením bude vyhlášení výsledků Jihočeského poháru a jeho předání vítězům. Na startu nebudou chybět ani naděje domácího oddílu VS Tábor.

 

K uspořádání mimořádné sportovní akce se vyjádřil předseda veslařského oddílu VS Tábor Josef Mládek. „Šest set let od založení města husity, na rybníku postaveném v roce, kdy Kolumbus objevil Ameriku, sto jedenáct let od vzniku Veslařského klubu Jordán, šestapadesát let od posledního oficiálního veslařského závodu a během Táborských setkání. Závod s tak originálními souvislostmi budete hledat obtížně," říká Mládek.

Závod byl kvůli koronavirové situaci posunutý stejně jako mnohé další veslařské akce. „Na Táborskou šestistovku se těšíme a doufáme, že se v prostředí tak obklopeném unikátními tradicemi stane prvním ročníkem tradice nové," dodává předseda táborských veslařů Mládek.

Veslování je v Táboře doma, štíhlé lodě brázdí hladinu Jordánu už více než století a místní veslaři o sobě dali v minulosti už mnohokrát vědět. Podobné je to v současnosti, kdy o nich slyšíme na krajské, národní i mezinárodní úrovni. „Přímo na Jordánu se dlouhých 56 let nezávodilo, protože podle platných pravidel musí dráha závodu měřit dva kilometry, a tak dlouhý Jordán není. Jezdí se ale i takzvané sprinty, závody na 500 metrů, což se ukazuje být řešením, aby se veslaři a jejich fanoušci mohli pravidelně setkávat rovněž u nás v Táboře," říká Josef Mládek

Jordán sloužil po dlouhá staletí jako obranný prvek města a posloužil rovněž jako nádrž na pitnou vodu. V současnosti slouží především rekreaci. V neděli se z něj stane závodní místo a na Jordánu se objeví čtyři dráhy. Krásně upravené okolí Jordánu poskytne i divákům možnost dobře vidět a závody si užít.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace