NA RYCHLÉ ŘIDIČE SI „POSVÍTÍ“ TAKÉ STRÁŽNÍCI

Na dodržování rychlosti v Jeseníku  se nově zaměří také městská policie. Smyslem je přinutit sundat nohu z plynu motoristy, kteří nedodržují pravidla silničního provozu nejen na dlouhých rovných úsecích frekventovaných komunikací mimo centrum města, ale také v jeho blízkosti. S touto novinkou by se měli řidiči setkat během příštího roku.

„Záměrem je pořídit ruční laserový radar, kterým by strážníci měřili rychlost ze služebního vozidla. Tento způsob se nám jeví jako nejefektivnější. Vhodná místa pro měření prokonzultujeme nejen s republikovou policií, ale také s úředníky města z odboru dopravy,“ uvedl ředitel Městské policie Jeseník Martin Novotný. O měření rychlosti budou motoristé informováni dopravními značkami na příjezdových cestách do města, zároveň se uvažuje o instalaci světelných tabulí zobrazující aktuální rychlost vozidla. Počítá se rovněž se zmínkou na webových stránkách města a městské policie. „Především jde o preventivní činnost, kterou bude vykonávat druhá hlídka strážníků, a to především v exponovaných časech. Jde nám zejména o bezpečnost dětí v blízkosti škol. Na pořádek ve městě dohlédne první hlídka, lidé tak nemusí mít obavy, že by měření rychlosti šlo na úkor naší činnosti,“ zdůraznil ředitel městské policie.

Radnice v Jeseníku už v minulosti zvažovala měření rychlosti, a to zejména kvůli nárůstu dopravy a častému překračování rychlosti. Ve hře bylo tehdy úsekové i stacionární měření.

tz