Majchrzak porazil obhájce titulu Andújara a v Prostějově slaví 3. trofej z challengeru

12. 9. 2020, 13:10
Aktuality 1
CHALLENGER PROSTĚJOV - Kamil Majchrzak potřetí v kariéře a podruhé na antuce v Česku slaví triumf na challengeru. 24letý Polák, jenž loni nenašel přemožitele v Ostravě, tento týden dobyl Prostějov, kde v dnešním finále porazil 6-2 7-6 obhájce titulu a nasazenou jedničku Španěla Pabla Andújara.
Profily hráčů
Kamil Majchrzak (© czech-open.cz)

Kamil Majchrzak přišel kvůli zranění o začátek sezony a návrat na kurty pak musel odkládat kvůli pandemii koronaviru. První dvě akce po pauze se mu nepovedly, když na Masters 1000 v New Yorku neprošel kvalifikací a na US Open neuhrál ani set proti domácímu Eubanksovi.

Pár dní po návratu do Evropy vak našel formu na antuce. Konkrétně na challengeru v Prostějově, kde 24letý Polák nenašel přemožitele a jediný set ztratil v semifinále s domácím Jiřím Lehečkou. 

Ve finále Majchrzaka nezastavil ani nejvýše nasazený španělský antukář Pablo Andújar, který obhajoval titul. O deset let mladší polský tenista ovládl úvodní set a byť ve druhém začal ztraceným podáním, dokázal vyrovnat a v tie-breaku rozhodl o vítězství 6-2 7-6. Proměnit dokázal až čtvrtý mečbol.

"Byl to těžký zápas proti těžkému soupeři. První set se mi povedl, ale ve druhém už to bylo mnohem náročnější. S Pablem to byla přetahovaná, měl jsem ve své hře drobné výpadky a musel udržet nervy. Jsem šťastný, že jsem udržel výkonnost a nakonec vyhrál i druhý set," komentoval Majchrzak v rozhovoru pro Českou televizi. 

"Tohle je pro mě velká výhra. Na začátku roku jsem byl zraněný a i kvůli Covidu jsem dlouho nehrál. Teď získávám zpět sebevědomí a za tohle vítězství jsem moc ráda," dodal polský tenista.



Majchrzak si došel pro třetí challengerový titul. Poprvé triumfoval loni v březnu v hale ve francouzském Saint Brieuc, podruhé jen o pár týdnů později na antuce v Ostravě.
Ve světovém žebříčku se posune ze 107. místa o zhruba deset příček vzhůru. Z Hané si odváží také prémii 18.290 eur z celkové dotace 132.280 eur.

Čtyřhru vyhráli už v pátek čeští tenisté Zdeněk Kolář a Lukáš Rosol.

Prostějov byl posledním ze sérii čtyř challengerů na českém území, kde tenisté restartovali tenisovou sezonu. Předtím se hrálo v Praze na Štvanici a na Žižkově a v OStravě.

• CHALLENGER PROSTĚJOV •
Česko, antuka, 132.280 eur
sobotní výsledky (12. 09. 2020)
• Dvouhra - finále •
Majchrzak (6-Pol.) - Andújar (1-Šp.) 6-2 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist