12. září 2020 • 14:00

Hvězdný Neymar: přestup po 15 letech! Přešel ke konkurenci, ve hře miliardy

Autor: ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný brazilský fotbalista Neymar se po 15 letech partnerství s firmou Nike upsal konkurenční Pumě. Německý výrobce sportovního oblečení a potřeb dnes informoval o tom, že s osmadvacetiletým útočníkem Paris St. Germain podepsal dlouhodobou smlouvu. Délku kontraktu ani další detaily nezveřejnil.



„Je fantastické, že se Neymar stal členem rodiny Puma,“ uvedl výkonný ředitel společnosti Björn Gulden. „Je to jeden z nejlepších hráčů světa a má neuvěřitelný vliv na fotbal a mladé lidi. Nemůžu se dočkat naší spolupráce na hřišti i mimo něj,“ dodal.

Neymar měl smlouvu s Nike od třinácti let. Posléze se z něj stal jeden z nejlépe placených sportovců světa a před třemi lety z něj Paris St. Germain udělal nejdražšího fotbalistu planety, když za něj zaplatil Barceloně 222 milionů eur (zhruba 5,9 miliardy korun).

Podle médií měla Neymarova smlouva s Nike, jež fotbalistovi zaručovala 105 milionů dolarů (zhruba 2,4 miliardy korun) za jedenáct let, vypršet až příští rok. Obě strany se však při jednání o jejím prodloužení údajně rozcházely ve finančních podmínkách.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud