bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trh s volnými hráči? Kdepak, Toffoli touží zůstat ve Vancouveru

12. září 2020, 16:00

Ondřej Mach

Jacob Markström, Christopher Tanev a Tyler Toffoli. Pro generálního manažera Vancouveru Jima Benninga bude v následujících měsících prioritou podepsat tyto tři hráče a vměstnat jejich kontrakty pod platový strop.

Canucks byli příjemným překvapením letošních vyřazovacích bojů. Tým plný mladých hvězd podával působivé výkony a málem se dostal až do finále Západní konference. V sérii proti Las Vegas vstal Vancouver z popela, rozhodující sedmý zápas ale nezvládl.

Management kanadského klubu teď musí zapracovat na tom, aby úspěšné mužstvo udržel pohromadě. Většina důležitých borců je pod smlouvu, pořád ale zbývají tři výše zmiňovaní hokejisté.

Jedním z nich je Tyler Toffoli. Osmadvacetiletý útočník byl do Vancouveru v únoru vyměněn po osmi letech v Los Angeles Kings, opačným směrem zamířili útočník Tim Schaller, výběr v druhém kole draftu a prospekt Tyler Madden.

Toffoli se okamžitě stal důležitým článkem útočné šestky Nucks a v deseti zápasech před pauzou zaznamenal deset bodů za šest branek a čtyři asistence. V play off pak kvůli zranění zvládl jen sedm utkání, přesto nasbíral čtyři body (2+2).

 

Rodákovi ze Scarborough se v organizaci zkrátka zalíbilo. „Chci si promluvit s generálním manažerem Benningem a zjistit, co a jak, protože je to pro mě priorita číslo jedna. Chci zůstat ve Vancouveru,“ sdělil údajně Brendanu Batchelorovi ze Sportsnetu.

Jediným problém by tak podle všeho mohly být finanční požadavky kanadského útočníka. Toffoli dosud pobíral 4,6 milionů dolarů ročně, současná situace ohledně platového stropu ale není vůbec příznivá.

Generální manažer Benning ve čtvrtek stanici TSN řekl, že pokud udrží Toffoliho, Markströma a Taneva, tak bude muset někoho jiného vyměnit.

Toffoliho touze zůstat se nelze divit. Canucks disponují neuvěřitelně talentovanou soupiskou – jména jako Elias Pettersson, Quinn Hughes, Brock Boeser nebo Bo Horvat budeme v budoucnu slýchat čím dál častěji.

„V organizaci jsou kluci, kteří se opravdu posunuli a ukázali, že jsou připraveni udělat další krok. Je vzrušující být ve Vancouveru právě teď, určitě se toho chcete stát součástí,“ zmínil Toffoli.

V setrvání svého parťáka z lajny doufá i Tanner Pearson. „Všichni doufají, že se nám mužstvo podaří udržet pohromadě,“ uzavřel osmadvacetiletý forvard.

Čtěte také:
Mladí a úspěšní: Jak právnický učeň Dryden pozvedl hokejové mazáky
Fleuryho konec ve Vegas? Knights údajně prodloužili smlouvu s Lehnerem

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.