Hlavní obsah

West Ham - Newcastle 0:2Součkův West Ham vstoupil do ligy porážkou, mistr v gólové přestřelce porazil nováčka

Londýn
Aktualizováno

Úřadující mistr anglické fotbalové ligy Liverpool zvládl hektický start soutěže a nováčka z Leedsu porazil 4:3. Hattrickem se blýskl Mohamed Salah, který proměnil dvě penalty. Arsenal odstartoval sezonu výhrou 3:0 na hřišti dalšího nováčka Fulhamu. Dvě gólové přihrávky si připsal Willian, který v létě posílil Gunners z týmu městského rivala Chelsea, a i na první brance měl dvaatřicetiletý Brazilec podíl.

Foto: Adam Davy, Reuters

Český záložník Tomáš Souček v dresu West Hamu v hlavičkovém souboji během utkání Premier League s Newcastlem.

Článek
Fotogalerie

West Ham s Tomášem Součkem v sestavě nezvládl domácí duel s Newcastlem a prohrál 0:2. Zápas rozhodl v 56. minutě po prodlouženém centru při svém prvním soutěžním startu za "Straky" Callum Wilson. Tři minuty před koncem přesně pálil další debutant Jeff Hendrick.

Úřadující šampion Liverpool vstoupil do utkání dobře a už po čtyřech minutách se z penalty prosadil Salah. Anglickému mistrovi nevydrželo vedení ani deset minut, Jack Harrison si zpracoval dlouhý pas, prodribloval kolem nejlepšího mladíka uplynulého ročníku Trenta Alexandera-Arnolda a dal první gól Leedsu po návratu mezi elitu.

Domácí si vzali vedení zpět ve 20. minutě, hlavou se po přímém volném kopu trefil Virgil van Dijk. Po půlhodině hry ale bylo znovu vyrovnáno, protože chybu Van Dijka využil Patrick Bamford. Už tři minuty poté znovu přesně pálil Salah. Po přestávce dokázal tým Marcela Bielsy srovnat potřetí, poté co si ve vápně zpracoval prudkou přihrávku Mateusz Klich. Vyrovnané skóre vydrželo až do 88. minuty, kdy druhou penaltou rozhodl Salah.

Foto: Shaun Botterill, Reuters

Liverpoolský Mohamed Salah líbá zelený pažit poté, co zkompletoval hattrick v ligovém duelu s Leedsem.

V londýnském derby šli svěřenci trenéra Mikela Artety do vedení už v osmé minutě. Obránci Fulhamu nedokázali odkopnout míč z pokutového území a Willianovu vyraženou střelu doklepl za záda slovenského brankáře Marka Rodáka útočník Alexandre Lacazette.

Po přestávce si na Willianův rohový kop naskočil další nováček v sestavě hostů Gabriel a hlavou zvýšil. Skóre uzavřel v 57. minutě po křížném pasu Williana druhý nejlepší střelec minulého ligového ročníku Pierre-Emerick Aubameyang.

Foto: Andy Rain, Reuters

V hlavičkovém souboji James McArthur z Crystal Palace a Oriol Romeu ze Southamptonu.

Crystal Palace si doma poradil se Southamptonem 1:0 gólem Wilfrieda Zahy z 13. minuty. Stejný hráč rozvlnil síť i po přestávce, videorozhodčí ale odhalil ofsajd.

Anglická fotbalová liga - 1. kolo:
Fulham - Arsenal 0:3 (8. Lacazette, 49. Gabriel, 57. Aubameyang)
Crystal Palace - Southampton 1:0 (13. Zaha)
Liverpool - Leeds 4:3 (4. z pen., 33. a 88. z pen. Salah, 20. Van Dijk - 12. Harrison, 30. Bamford, 66. Klich)
West Ham United - Newcastle 0:2 (56. Wilson, 87. Hendrick)
Zápasy Burnley - Manchester United a Manchester City - Aston Villa byly odloženy.

Reklama

Související témata: