Hlavní obsah

Obrovský úspěch! Čeští volejbalisté jsou znovu ve finále

Lecce

Nevídané! Úspěchy mužských kadetských reprezentací ve volejbale neberou konce. Po evropském titulu z Maďarska v roce 2017 a stříbru z domácího šampionátu, se i letos hráči do osmnácti let dostali do finále kontinentálního šampionátu. Svěřenci trenéra Jana Svobody zdolali v semifinále Bulhary jednoznačně 3:0

Foto: Český volejbal

Čeští hráči do 18 let vezou z volejbalového mistrovství Evropy v Itálii stříbrné medaile.

Článek

Parádní vystoupení, ať už dnešní večerní finále v italském Lecce dopadne jakkoliv. Skvělá práce juniorských trenérů se vyplácí a České republice roste nová generace hráčů, kteří by v budoucnu snad mohli vybojovat tolik vzdálenou účast na olympijských hrách a pravidelné starty na světových šampionátech.

Tým zkušeného kouče, který vedl i národní celek mužů, po slabém vstupu do turnaje a jednoznačné prohře s Poláky - zapnul - a od té chvíle své soupeře ničí. V soubojích s Běloruskem, Německem a právě Bulharskem, které mělo v kádru i syna bývalé star italské ligy Vladimira Nikolova, nepovolili čeští mladíci svým rivalům získat ani set.

"Nechci, aby to vyznělo nabubřele, ale jsem s týmem už čtyři a půl měsíce a poznám, kdy hraje mančaft dobře a tady dobře hrajeme. Takže jsem neměl strach o náš výkon, možná ani o výsledek. Šlo o to, co předvede Bulhar, ale náš výkon byl asi na turnaji nejlepší a Bulharovi jsme nedali šanci," říkal lodivod mladíků, krátce po semifinále pro web cvf.cz.

O to, aby tým kolem Davida Kollátora, Daniela Fabikoviče nebo Jana Jiráska napodobil zlatý úspěch z roku 2017, bude bojovat proti domácím. Italové v semifinále přetlačili Poláky a úspěch na "své" palubovce by si rozhodně od "českého trpaslíka" nechtěli nechat sebrat...

Naše supersilná generace ale smýšlí určitě opačně a jak řekl hlavní trenér. "Tady hrajeme dobře."

Reklama

Související témata: