Aktivista Bartík dostal účet za řeči o Zemanově rakovině. Takže hned začal škemrat o „pomoc“

13.09.2020 8:15

Někdejší brněnský zastupitel za hnutí Žít Brno Svatopluk Bartík má problém. V listopadu 2017, nedlouho před prvním kolem volby prezidenta, napsal na sociální síti Facebook, že Miloš Zeman má rakovinu a už ho nečeká dlouhý život. Hrad se začal bránit soudní cestou a soud dal prezidentovi za pravdu. Bartík teď musí zaplatit odškodné, ale na to pravděpodobně nemá dost peněz, takže požádal své spoluobčany o pomoc a vyhlásil sbírku sám na sebe.

Aktivista Bartík dostal účet za řeči o Zemanově rakovině. Takže hned začal škemrat o „pomoc“
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Údajný poradce Bartík před hrstkou posluchačů

Bývalý radní za Brno-střed zvolený za Žít Brno Svatopluk Bartík, na facebooku napsal, že Zeman má rakovinu a zbývá mu sedm měsíců života.

„Má rakovinu, metastáze na více místech, svoji diagnózu zná už cca tři týdny, léčbu odmítl, prognóza 3-7 měsíců,“ napsal Bartíík doslova v listopadu 2017.

Bartík a rakovina

Hrad se začal bránit soudní cestou a o takřka tři roky později se dostavil výsledek, Zaprvé se ukázalo, že prezident Miloš Zeman žil a stále žije a zmíněných sedm měsíců už překonal několikanásobně.

A zadruhé, Bartík byl odsouzen, zde je výsledek. Soud mu nařídil omluvit se a zaplatit jak náklady soudního řízení, tak odškodné ve výši čtvrt milionu korun.

Takovou sumou Bartík pravděpodobně nedisponuje, takže opět na sociálních sítích, kde všechno začalo, požádal lidi o pomoc a vyhlásil sbírku sám na sebe.

„Vážení přátelé, rozsudek zní tak, že mám povinnost se omluvit a zaplatit ing. Zemanovi náhradu 250 000 Kč. a náhradu jeho nákladů řízení, které činí prý přes 111 000 korun, budu tedy potřebovat vaši pomoc, stane-li se rozsudek pravomocným. Další informace poskytnu v průběhu odpoledne. Děkuji vám,“ uvedl Bartík.

Bartík a rakovina

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…