Nejlepší filmy Paula Walkera

Paul Walker, který tragicky zemřel v listopadu roku 2013, by včera oslavil 47. narozeniny. Oblíbeného herce jsme mohli vídat na plátnech kin od konce 80. let, přičemž jeho zlomová role přišla až ve filmu Pleasantville: Městečko zázraků. Posledním filmem Paula Walkera bylo Rychle a zběsile 7 v roce 2015.

Gangsteři

Nejlepší filmy Paula Walkera

Nechvalně známá skupina kriminálníků pokračuje v matení policie, když stále dokola úspěšně opakuje bankovní loupeže. Všechno šlape jako hodinky, neobjevují se žádné důkazy a policie zůstává bezradná. Komplikace nastanou, když banda naplánuje džob za více peněz, než kdy předtím. Jejich plán není úplně bez chybiček a navíc se v cestě objeví zatvrzelý detektiv odhodlaný vyřešit případ za každou cenu. Hvězdně obsazený film v čele s Paulem Walkerem.

Jízda do pekel

Nejlepší filmy Paula Walkera

Trojice mladých přátel si na cestě z Colorada do New Jersey za pomoci rádia nepříliš pěkně vystřelí z neznámého řidiče kamionu. Neškodná zábava se ale mění ve smrtelně nebezpečnou hru o přežití, neboť potrefený řidič je nebezpečný psychopat. Paul Walker v povedeném thrilleru z dílny J.J. Abramse.

Osm statečných

Nejlepší filmy Paula Walkera

Dobrodružný příběh založený na skutečné události. Dva výzkumníci putují napříč Antarktidou hledat meteorit, ale krutá zima je přinutí opustit své poslání a musí nechat své tažné psy osudu Antarktidy. Po roce se jeden výzkumník (Paul Walker) vrací nesmířen s tím, že by ztratil své nejlepší psy a zjišťuje, že někteří z nich přežili. Působivý příběh potvrzující, že pes je nejlepším přítelem člověka.

Pawn Shop Chronicles: Historky ze zastavárny

Nejlepší filmy Paula Walkera

Nikdy nic nerozjíždějte v zastavárně. O tom vás přesvědčí tři drsné „černočerné“ minipříběhy s extrémně vtipnými momenty, které mají jedno společné: začaly v zastavárně jednoho malého města. Paula Walkera zde můžete vidět v naprosto netradiční roli.

Pleasantville: Městečko zázraků

Nejlepší filmy Paula Walkera

Pozor na to, co si přejete. Aneb dostat se jako postava do vašeho oblíbeného televizního seriálu nemusí být tak příjemné, jak jste si v dospívání mysleli. Své o tom vědí i dva teenageři, kteří jsou nečekaně přeneseni do zázračného městečka Pleasantville. Jedna z prvních výraznějších rolí pro mladého Paula Walkera.

Rychle a zběsile

Nejlepší filmy Paula Walkera

Těžko uvěřit, že první díl dorazil do kin tak dávno. První seznámení se s nevyzpytatelným Domem a poldou v utajení – Brianem (Paul Walker). První nadšení z tuningu aut a nelegálních pouličních závodů. Akce, sympatické obsazení a touha koukat na krásné sporťáky. Když snímek vlétl do kin, vyvolal vlnu nadšení a filmy o autech a rychlých závodech byly na vrcholu. Každý chtěl svého mechanického oře vylepšovat, každý chtěl zažít alespoň jednou pocit sladkého vítězství z automobilových závodů. Zkrátka takhle začala mánie.

Rychle a zběsile 5

Nejlepší filmy Paula Walkera

Pátý díl kromě starých známých přivedl jednu velkou (nejen fyzicky) posilu, kterou byl Dwayne „Rock“ Johnson. Ten ztvárnil roli drsného federálního agenta Hobbse, který hrdinům hází klacky pod nohy při jejich snaze uloupit sto milionů dolarů. Do již rozjetého vlaku skvěle zapadl a dodal celé značce špetku potřebného charismatu. Jeden z nejlepších akčních filmů posledních let.

Rychle a zběsile 6

Nejlepší filmy Paula Walkera

Dom se svými blízkými zde musí čelit chladnokrevnému zabijákovi Owenu Shawovi (Luke Evans), který využívá své kumpány k nekalým obchodům a zločinům. Aby toho nebylo málo, vrací se agent Hobbs (Johnson), který všem zúčastněným situaci komplikuje.

Rychle a zběsile 7

Nejlepší filmy Paula Walkera

Otěže hlavního padoucha převzal bratr Owena Shawa, Deckard. Ten byl v podání Jasona Stathama doposud největší výzvou Domovi a jeho partě. Kromě LA jsme navštívili exotickou Asii a nyní již předposlední díl série zasáhl fanoušky nejvíce, jelikož v průběhu jeho natáčení tragicky zesnul Paul Walker.

Varsity blues

Nejlepší filmy Paula Walkera

V malém texaském městečku žijí řádní křesťané, platí tu zákony Spojených států, ale namísto nejvyšší instance a náboženského kultu zároveň zde mají fotbal. To je bez debaty, všichni otcové sní o tom, že jejich potomci budou hrát za místní klub, všechny holky letí na úspěšné hráče a hrdinou města je trenér Bud Kilmer. Paul Walker se zde představuje jako talentovaný fotbalista.

Vlajky našich otců

Nejlepší filmy Paula Walkera

V první linii není místo pro strach. Bitva o Iwo Jimu znamenala pro 70 000 mariňáků mnohem víc než jen zlomový bod ve vývoji druhé světové války. Ve filmu Clinta Eastwooda, který je paralelou Eastwoodova snímku Dopisy z Iwo Jimy z téhož roku, se představuje Paul Walker ve vedlejší roli.

Zběsilý útěk

Nejlepší filmy Paula Walkera

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden).