Do těla

Jessica Alba (39) má s americkým producentem Cashem Warrenem velkou rodinu. Poslední den roku 2017 po dvou holčičkách porodila vymodleného syna Hayese. Tři děti jí dávají zabrat, herečka ale nenechává nic náhodě a posiluje i během obyčejné procházky.

Každý den se snaží o deset tisíc kroků svižným tempem a poslední dny si vzala na pomoc kotníkové zátěže. Dvoulibrová závaží (900 gramů) se mohou zdát jako zanedbatelná váha, ale po hodině chůze je tělo příjemně unavené a lýtka o něco pevnější. Pokud chcete zátěže vyzkoušet, volte nižší gramáž a postupně navyšujte. Spousta lidí si neumí představit, o co těžší je každý krok. Dbejte i na správný došlap, abyste nepřetěžovali šlachy a svaly.

Herečka je stylová za každé situace a vyrazila ve sportovním kompletu od Tory Burch a tmavé roušce, aby v době pandemie chránila své zdraví.

Ke hvězdám

Jako dítě byla velmi vnímavá a zařekla se, že nikdy nebude obézní jako její rodiče. Když se přidaly zdravotní problémy s astmatem, měla cystu na mandlích a zánět slepého střeva a dvakrát jí selhaly plíce, začala si sama vařit. Záliba ve zdravém životním stylu jí vydržela dodnes. Navštěvovala herecké kurzy u Felicity Huffman (58) a ve třinácti letech podepsala svou první smlouvu. Původně měla ve filmu Všechno je dovoleno mít jen nenápadnou roli, ale nakonec dostala místo hlavní představitelky. Mihla se seriálem Beverly Hills 90210 a zahrála si po boku Drew Barrymore (45), ale nic z toho jí neproslavilo. Zlom přišel v roce 2000 díky úspěšnému sci-fi seriálu Jamese Camerona (65) Temný anděl a filmové adaptaci komiksového příběhu Město hříchu. Od té doby její hvězda stále stoupá.

Podnikavá matka

Ani dvě děti (Honor Marie a Haven Garner) herečku nezastavily a s Chrisem Gaviganem založila v roce 2011 společnost The Honest Company, která se zaměřuje na eco-friendly výrobky do domácnosti - vlhčené ubrousky, prací prostředky, krémy. V současnosti má firma hodnotu přes 41 miliard korun a Alba vlastní jednu pětinu.

O své lásce k ekologii a přírodním produktům vydala knihu The Honest Life.

Zajímavosti

Dostala se mezi pět nejkrásnějších žen Hollywoodu.

Soudila se s časopisem Playboy, který ji bez jejího vědomí umístil na titulní stránku.

Je sportovně nadaná, miluje golf a tenis a má potápěčskou licenci.

Trpí alergií na kočky a má tři psy - Sida, Nancy a Bowieho.

V oku má poraněnou cévku. Je to vzpomínka na dětství, kdy ji bratr švihl bezpečnostním pásem.