Hlavní obsah

Luis a Duffyová vyhráli triatlon ve Varech, Frintová odstoupila

Karlovy Vary
Aktualizováno

Francouzský triatlonový mistr světa Vincent Luis a druhá žena posledního šampionátu Flora Duffyová z Bermud vyhráli závod Světového poháru v Karlových Varech. Domácí obhájkyni Vendule Frintové nevyšel útok na zlatý hattrick a kvůli žaludečním problémům odstoupila. Nejlepším českým výsledkem v lázeňském městě bylo 12. místo Petry Kuříkové.

Foto: Sport.cz

Francouzský závodník Vincent Luis v cíli Světového poháru v triatlonu v Karlových Varech.

Článek

Luis minulý víkend v Hamburku obhájil titul světového šampiona na sprinterských tratích a ve Varech uspěl i na delších olympijských distancích. Jednatřicetiletý triatlonista zvládl 1,5 km plavání, 40 km jízdy na kole a 10 km běhu v čase 1:52:14.

Druhý Portugalec Vasco Vilaca, jenž získal stříbro i na mistrovství světa, za Luisem zaostal o sedm sekund. Třetí příčku obsadil Belgičan Jelle Geens.

Foto: Heimken Axel, ČTK

Vincent Luis obhájil titul mistra světa

Nejlepší z českých reprezentantů František Linduška dokončil závod na 29. místě, na Luise mu chyběly více než čtyři minuty. Další z domácích závodníků Jan Volár doběhl devětatřicátý, Radim Grebík obsadil 46. pozici a Tomáš Zikmund 47. příčku.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Česká triatlonistka Vendula Frintová.

Dvaatřicetiletá Duffyová i díky suverénnímu výkonu v běžecké části triumfovala v čase 2:05:17. Druhá se ztrátou minuty a půl doběhla úřadující mistryně světa Britka Georgia Taylorová-Brownová. Třetí místo ve hvězdně obsazeném závodě brala Nizozemka Maya Kingmaová.

Frintová po plavecké části cítila žaludeční nevolnost. Sedmatřicetiletá triatlonistka na kole odjela pouze několik kilometrů, než musela ze závodu odstoupit. "Postihly mě bohužel žaludeční problémy. Předejít se tomu asi úplně nedalo, protože si myslím, že to bylo i plaveckou částí a ochutnávkou vody v Rolavě," řekla Frintová České televizi. "Určitě mě to mrzí, ten hattrick by asi nebyl dneska úplně reálný, ale chtěla jsem bojovat minimálně o desítku. Vzhledem k tomu, že letos ty závody nejsou, o to to mrzí více," dodala sedmatřicetiletá triatlonistka.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Georgia Taylorová-Brownová z Británie vybojovala v Karlových Varech 2. místo.

Kuříková, která loni skončila ve Varech čtvrtá, na Duffyovou ztratila přes čtyři minuty. Další z Češek Tereza Zimovjanová byla pětadvacátá a Alžběta Hrušková pětatřicátá.

V Karlových Varech se uskutečnil teprve druhý letošní závod Světového poháru. Ten první se konal v Austrálii ještě před vypuknutím koronavirové pandemie.

Závod Světového poháru v triatlonu v Karlových Varech:
Muži:
1. Luis (Fr.) 1:52:14
2. Vilaca (Portug.) -7
3. Geens (Belg.) -21
4. Murray (JAR) -41,
5. Bicsák (Maď.) -53
6. Serrat (Šp.) -1:16
...29. Linduška -4:22
39. Volár -6:22
46. Grebík -10:18
47. Zikmund (všichni ČR) -12:30
Ženy:
1. Duffyová (Berm.) 2:05:17
2. Taylorová-Brownová (Brit.) -1:38
3. Kingmaová (Niz.) -1:51
4. Learmonthová (Brit.) -2:33
5. Arnoldová (Braz.) -2:38
6. Lindemannová (Něm.) -3:15,
...12. Kuříková -4:17,
25. Zimovjanová -8:12,
35. Hrušková -17:41,
Frintová (všechny ČR) nedokončila.

Reklama