Šuvadová v takřka vylidněném Vatikánu s pětičlenným filmařským týmem dotáčela scény připravovaného snímku českého režiséra Marka Dobeše (scénář ke Kájínkovi). Původně se herečka domnívala, že je projekt dávno natočený – pracovali na něm už před čtyřmi lety, nakonec Dobeš potřeboval ještě několik scén přímo ve Vatikánu s kardinálem, kterého si zahrál slovenský návrhář Jozef Grondžák. A právě ten zapříčinil, že se během procházky po ústředním bodě římskokatolické církve dostali do křížku s policií.

„Natáčeli jsme v ulicích Říma a poté jsme si řekli, že bychom se mohli podívat po Vatikánu, ale nepřevlékli jsme se, nechtělo se nám jít zpátky na hotel. Jožko v kardinálském kostýmu, já s falešným těhotenským břichem… Šli jsme do Vatikánu, kde nás pozorovali dva muži v civilním oblečení. Po chvíli k nám přišli, byli jsme malý, šestičlenný štáb. A všechny nás odvedli na policii, “ vyprávěla herečka pro server topky.sk.

Video: Nové záběry z filmu o Gottovi: Reakce na prognózy lékařů a těžké chvíle. A Stašová je v karanténě

Video
Video se připravuje ...

Nové záběry z filmu o Gottovi: Reakce na prognózy lékařů a těžké chvíle. A Stašová je v karanténě Blesk TV

Na stanici jim vzali všechen osobní majetek, museli podstoupit focení a výslech. Zejména návrhář si pěkně užil. „Pak většinu propustili a mně převezli na další stanici, kde mi sebrali kostým,“ vysvětlil s tím, že byl půjčený z barrandovských studií. Silvia dodala, že ohledně kardinálského kostýmu zasedne soud o jeho navrácení a výši pokuty za provokaci na půdě Vatikánu.

Herečka posléze popsala vlastní odstrašující zkušenost se zevrubnou prohlídkou. Naštěstí se jí ujala policistka, i přesto prožila pár nepříjemných minut. „Vzala si mě na toaletu a prohledala mě. Podívala se mi i do podprsenky, zda tam náhodou nemám něco, co by mohlo ohrozit papeže.“ Spodní díl prádla zůstal však nedotčen. „Na psychiku to nebylo úplně lehké cvičení, ale myslím, že jsme to všichni dali. Poté jsme zašli na jedno pivo a úžasný oběd,“ zakončila příběh s úsměvem.

VIDEO: Paulová skončila v nemocnici, Bočanová v karanténě! A Febiofest zahájí s Gottem!

Video
Video se připravuje ...

Paulová skončila v nemocnici, Bočanová v karanténě! A Febiofest zahájí s Gottem! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
33 fotografií