Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Výstava na Pohořelci láká návštěvníky na proměny města od roku 1900 a na vize budoucnosti Brna

Vnímat rozvoj města jako nikdy nekončící příběh. Příběh, do kterého každá generace připíše něco nového. Takovou příležitost chce dát lidem letošní ročník akce „Kam kráčíš, Brno?“.

Propojení mezi minulostí a budoucností města mohou lidé hledat na Pohořelci v Brně, což je prostranství poblíž obchodního domu Centrum. Venkovní výstava začala v úterý 8. září a potrvá do pondělí 28. září.

Návštěvníci si zde mohou zavzpomínat na řadu významných staveb a osobností, které v minulosti měnily tvář Brna, a mohou zde také nahlédnout do blízké budoucnosti prostřednictvím projektů, které se teprve připravují.

Na výstavu zavítal i Brňan Marek Čížek. „Šel jsem okolo a zaujaly mě tabule s obrázky a textem, tak jsem se přišel blíže podívat,“ uvedl Čížek. „Je to určitě dobrý nápad. Hodně jsem se toho dozvěděl,“ dodal.

Výstava

Stavby na mapě

Budoucí podobu města přibližuje Brňanům i nová mapová aplikace BRNO BRZO na datovém portálu města Brna, na které lidé mohou naleznout informace o vybraných projektech veřejné i soukromé sféry, které by se v příštích letech měly stát realitou.

Smyslem aplikace je informovat obyvatelé města o aktuálním dění v oblasti výstavby. „Moc se mi mapa líbí,“ okomentovala Brňanka Adéla Nevrlá. „Mám ráda přehled o tom, co se kolem mě děje,“ dodala. Informace obsažené v mapové aplikaci poskytli stavebníci dobrovolně. Nejedná se tedy o kompletní výčet všech staveb.

Mapa

Něco navíc

Zájemce nečeká jen výstava samotná. Ve středu 9. září měli možnost navštívit vernisáž s krátkou komentovanou prohlídkou. Dále je pro ně v úterý 22. září připravená akce s názvem Doprava v Brně.

„Odbor dopravy a Odbor investic Magistrátu města Brna na Pohořelci plánuje akci, která Brňanům přiblíží zejména ožehavou problematiku dopravy. Představíme jim mimo jiné přípravu a realizaci velkých dopravních staveb ve městě, zejména velkého městského okruhu,“ okomentoval akci náměstek primátorky Tomáš Koláčný.

Lidé se budou moci zapojit i do tvorby pocitové mapy. „Tentokrát zaměřené na pěší a cyklistickou dopravu ve městě,“ vysvětlil Koláčný. A dodal, že zájemci budou moci také získat bližší informace o rezidentním parkování.

Infografika

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva

Štítky výstava, Centrum, Brno, minulost, budoucnost, Pohořelec, doprava, Tomáš Koláčný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava na Pohořelci láká návštěvníky na proměny města od roku 1900 a na vize budoucnosti Brna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.