14. září 2020 • 06:30

Palát válel a Tampu Bay dělí jedna výhra od finále Stanley Cupu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtým zápasem pokračovalo finále play off Východní konference NHL. Tampa Bay v něm porazila New York Islanders 4:1. Vítěznou branku vstřelil český útočník Ondřej Palát, který přidal i jednu asistenci. Lightning v sérii vedou 3:1 na zápasy a od finálového boje o Stanley Cup je dělí jediné vítězství. 



Góly

Domácí: 31:27. B. Nelson

Hosté: 31:42. Coleman, 31:54. Palát, 43:33. B. Point, 57:36. Maroon

Sestavy

Domácí: Varlamov (Greiss) – Pelech, Pulock, D. Toews, Mayfield, Leddy, A. Greene – Lee (C), Barzal, Eberle – Beauvillier, B. Nelson, Jo. Bailey (A) – M. Martin, Pageau, Clutterbuck (A) – Brassard, Komarov, Johnston.

Hosté: Vasilevskij (McElhinney) – Hedman (A), Bogosian, McDonagh (A), Černák, Sergačjov, Shattenkirk, L. Schenn – Palát, B. Point, Kučerov – Killorn (A), Cirelli, T. Johnson – Goodrow, Gourde, Coleman – Maroon, Paquette.

Rozhodčí

McCauley, Charron – MacPherson, Devorski

Stadion

Rogers Place, Edmonton, AB

Návštěva

--- diváků

Palát svou osmou brankou v letošním play off získal celku z Floridy v 32. minutě vedení 2:1. Potom ještě připravil trefu pro Braydena Pointa, který se vrátil do sestavy po jednozápasové absenci po zranění z druhého utkání série, a v čase 43:33 zajistil Tampě Bay dvoubrankový náskok.

Na první gól se čekalo až do 32. minuty, v které ale padly hned tři branky za 27 sekund, což je třetí nejkratší čas v historii play off NHL. Jako první se prosadili Islanders, když se Brock Nelson šikovně uvolnil v obranném pásmu a z levého kruhu překonal Andreje Vasilevského střelou na lapačku.

Za 15 vteřin bylo vyrovnáno. Yanni Gourde z rohu vlastního obranného pásma vyslal dlouhou přihrávkou do úniku Blakea Colemana, který vyzrál na Semjona Varlamova blafákem do bekhendu.

Za dalších 12 sekund zakončil Palát kombinaci Braydena Pointa a Nikity Kučerova a Lightning vstřelili dvě branky v nejkratším rozmezí v play off v klubové historii.

Ve 44. minutě opět předvedla skvělou kombinaci první formace Lightning a Point po Palátově přihrávce na druhý pokus dotlačil puk za Varlamova. Výsledek ještě dovršil 144 sekund před koncem při power play Islanders do prázdné branky Pat Maroon.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud